Salam Ceria, Yeah…. kalau tak mahu cepat tua, mesti hepi-hepi kan diri, senyum selalu dan buat-buat macam tak ada masalah walaupun sebenarnya berkepuk masalah sedang berbaris minta diselesaikan ^_^ Haii, ceria semacam je Cik Kiah…. ada apa-apa ke ni ?

” Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani “ Komisyen ke-2 rahsia taufufah dan rezeki anak yatim. Cerita yang saya sendiri tidak tahu di mana hendak bermula. Pagi semalam, di tempat kerja saya menerima satu email menyatakan bahawa saya menerima komisyen ke-2 daripada hasil promosi Rahsia Taufufah. Syukur atas rezekiContinue Reading

Salam, Dunia penulisan blog banyak ragamnya. Sama seperti bidang kerja yang lain. Memilih untuk menulis blog atau dalam bahasa paling mudah, menjadi blogger adalah merupakan pilihan yang dibuat sendiri. Tentunya tak ada paksaan. Mahu menulis dan menghurai tentang apa terletak di tangan masing-masing. Tapi bukan semua orang suka dengan apaContinue Reading

Pagi Sabtu semalam, saya & Mr Hubby pergi ke pasar pagi. Biasalah, mencari stok dapur untuk seminggu. Bila dah masuk kerja, memang tak sempat. Beli bukan main banyaknya…lastly,beli lauk kat kedai jugak. Hi hi hi Semasa berada berdekatan dengan gerai makcik menjual akhbar, saya nampak seorang lelaki muda dalam lingkungan 20Continue Reading

Hakikatnya, rezeki adalah hak Allah. Dia yang berhak menurunkan rezeki kepada sesiapa sahaja yang dikehendakinya…. bila , di mana dan bagaimana. Pada 3 entri yang lepas , ada saya coretkan amalan2 yang boleh diamalkan agar murah rezeki. Pada perkara ke-8  dalam entri itu , ada saya nyatakan bahawa untuk memperolehContinue Reading

Salam ” Dengan nama Allah yang Maha Pengasih, lagi Maha Penyayang “ Entri pertama blog ini untuk tahun 2013. Semenjak sesi persekolahan baru dibuka, ruang untuk menulis jadi sedikit terhad. Awal2 persekolahan ni, banyak perkara harus diuruskan. Ertinya memang saya agak  sibuk sedikit. Apapun saya cuba update blog dengan tulisan2Continue Reading