Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Resepi Inti Popia Goreng Yang Simple Tapi Menyihatkan Entri makan-makan lagi hehe .. 😀 Menjelang Ramadhan, inilah menu atau juadah berbuka paling popular dalam keluarga. Paling disukai anak-anak dan Mr Hubby. Paling mudah untuk disediakan

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Cara Mudah Masak Resepi Daging Masak Hitam Yang Sedap Cara mudah masak resepi daging masak hitam yang sedap dan membuka selera ini mungkin berbeza mengikut tempat tinggal masing-masing serta budaya sesebuah tempat Setiap orang ada cara tersendiri memasak resepi daging masakContinue Reading

Dengan Bismillah , Ajar anak cepat membaca di rumah , seboleh-bolehnya sebelum mereka melangkah masuk ke Tahun 1. Terlintas untuk berkongsi tentang masalah anak belum pandai  membaca ini kerana kegusaran saya melihat anak didik di Tahun 5 yang ada antaranya masih merangkak-rangkak membaca, padahal sudah 5 tahun memasuki alam persekolahan.Continue Reading

Resepi Mudah Masak Lemak Buah Remunggai Assalamualaikum  semua Ada sesiapa tak yang mencari resepi mudah masak lemak buah remunggai untuk menu keluarga hari ni ? Kalau ada , bolehlah cuba resepi mudah masak lemak buah remunggai yang  hakak nak kongsikan hari ni. Sebenarnya ramai generasi sekarang ni yang tak pernahContinue Reading

Salam Ramadhan Al-Mubarak Alhamdulillah, hari ini sudah pun masuk hari ke-7 kita menunaikan ibadah puasa. Syukur kerana masih dipinjamkan waktu untuk merasa nikmat berpuasa bersama keluarga tersayang tidak seperti mereka yang telah terlebih dahulu kembali kepada Nya. Moga puasa dan ibadah yang kita lakukan diterima dan mendapat ganjaran besar daripadaContinue Reading

Menjadi seorang isteri dan kemudiannya melahirkan anak adalah seperti satu kitaran hidup yang lengkap bagi seorang wanita normal. Dalam perkahwinan pun , kehadiran cahaya mata sememangnya ditunggu-tunggu. Jarang sekali kita dengar pasangan suami isteri yang tidak mahu kan anak sepanjang hayat mereka. Menerima khabar bahawa isteri hamil adalah detik indahContinue Reading

Sebagai wanita berkeluarga , berbicara atau bercerita bab anak-anak ini memang tak dapat nak dielakkan. Apa lagi kalau dah berjumpa dengan rakan yang punya anak sebaya anak-anak kita, memang banyaklah cerita yang hendak dikongsikan. Punya anak-anak yang sebaya dengan anak-anak rakan kita, tentulah ragam atau pe’elnya pun lebih kurang saja.Continue Reading

Sila angkat tangan siapa nak resepi inti karipap paling sedap hihi 😀 Well, Assalamualaikum readers Petang tadi selesailah sudah Kursus Pengurusan Pusat Sumber yang saya hadiri. Celah-celah berkursus dan berbengkel, sempat juga saya korek-korek rahsia dari seorang kawan tentang resepi inti karipap paling sedap dan tips untuk membuat karipap denganContinue Reading