Anak adalah penyeri kehidupan berkeluarga. Saat lahirnya seorang anak, maka bermulalah tugas kita sebagai ibu bapa untuk mencorak peribadi  mereka. Dalam hal mendidik anak-anak, ramai di antara kita terlupa bahawa didikan yang berkesan adalah sewajarnya  mengikut zaman kelahiran anak-anak itu sendiri. Mengguna pakai cara didikan yang pernah kita sendiri terima daripadaContinue Reading

Sabtu lepas selesai saja slot saya di sekolah ( hari Sabtu, orang dah start bercuti sempena CNY, kami masih lagi ada program yang harus disempurnakan …) sempena Kem Kecemerlangan UPSR Fasa 1 2013, cepat-cepat saya ‘memecut’ menemui Aisyah. Aisyah si guru pra sekolah yang baru, berjanji untuk menghantar kek yang sayaContinue Reading

Selamat sejahtera buat semua, Entri kali ni tak ada kaitan langsung dengan blogging atau topik yang seangkatan dengannya. Setelah ditimbang tolak, difikir-fikir dan direnung-renung, maka tuan tanah a.k.a yang empunya blog ni , tak lain dan tak bukan… siape lagi kalau bukan saya sendiri he he he, bermula hari ni  telah diputuskanContinue Reading

Salam hujung minggu Kisah yang nak saya kongsikan hari ni tak de kaitan dengan bisnes dropship mahupun tips pilih template untuk naikkan rating blog. Walaupun peristiwa ni dah berlaku beberapa minggu lepas, tapi until hari ni saya tak boleh lupa…. Rasa geram  ada,nak ketawa pun ada… Al kisah sorang murid lelaki Tahun 4C,Continue Reading

Tengah hari tadi, selesai tugas saya sempat lepak-lepak hilangkan penat kat SALC PSS. Masa suka2 baca novel kanak-kanak, rakan saya sempat tayangkan sebuah filem bertajuk “Aku Tak Bodoh “. Arahan siapa tak pasti lah ( huhu…sori ye). Tujuannye nak dedahkan pada budak2 yang dah habis exam tu pada moral value yang sepatutnya ada dalamContinue Reading