Panduan Ringkas Sahur Dan Berbuka Agar Kekal Sihat Sepanjang Berpuasa Assalamualaikum semua Tidak terlambat rasanya untuk saya mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh warga Muslim di Malaysia khasnya kepada pembaca yang sedang membaca post pada kali ini. Mudah-mudahan amalan puasa serta ibadah lain sepanjang Ramadhan Kareem ini diterima Allah sepenuhnya. TerlintasContinue Reading

Dengan Bismillah Petua putihkan dan hilangkan karat gigi . Bila sebut pasal gigi, saya ada kenangan zaman kanak-kanak  tentang sakit gigi yang tak mungkin dapat dilupakan. Tak ingat masa tu sama ada tadika atau dah masuk darjah satu. Satu malam gigi saya sakit sangat . Mungkin dah berlubang dan bergoyangContinue Reading

Assalamualaikum semua, Korang semua, penghujung 2016 dah ni .. Kalau nak terus nampak cantik, glowing mowing,gebu-gebas ala-ala awet muda cam retis-retis kita tu belajarlah elakkan 7 tabiat buruk yang merosakkan kulit muka kat bawah ni yer. Kulit muka ni kan penting, sebab first impression

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Sebagai pengedar rasmi jus aloe vera Forever Living,saya memang sejak dari  dulu lagi kagum dengan khasiat aloe vera dalam bidang perubatan . Tapi pada masa tu, hanya tau yang aloe vera boleh melebat dan menyuburkan rambut  di samping membantu mengecutkan jerawat.Continue Reading

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Peluang Tambah Pendapatan Dengan Forever Living Duduk di rumah sambil ada pendapatan lumayan yang masuk memang satu perkara yang diidam-idamkan kan oleh ramai lelaki dan wanita di luar sana. Terutama bagi mereka yang sudah hilang ‘keseronokan’ dengan kerjaya sedia ada atauContinue Reading

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Forever Living, …. Begini Kisahnya ! Begini kisahnya bagaimana saya boleh ‘terjebak’ dengan Forever Living. Sebelum tu, kalau ada yang masih tak tau, Forever Living ni adalah sebuah syarikat antarabangsa yang memasarkan produk kesihatan berasaskan aloe vera atau yang selalu disebutContinue Reading

10 Petua Mudah Merawat Cirit-birit Cirit-birit … kejap-kejap nak ke tandas. Kejap-kejap nak ke tandas … Kadang tak menyempat-nyempat lagi dah. Kalau masa tu terperangkap pula dalam traffic jam ….ohhhhh . Habis menitik peluh jantan betina 😐 Haa ada sesiapa pernah kena situasi macam tu ?! Memang trauma kan huhuhuContinue Reading

Salam Aidil Fitri Mood beraya masih lagi terasa walau pun sudah masuk hari ke-5 hari ini umat Islam seluruh dunia merayakan Hari Raya Puasa. Cabaran paling besar ketika ini adalah mengawal diri daripada makan secara berlebih-lebihan. Sungguh , amat menyeksakan 😀 Jemputan rumah terbuka sana

Ramadhan datang lagi ! Sama seperti blogger lain, saya juga ingin mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa bagi musim Ramadhan 1436H ni. Semoga kita sama-sama dapat menghayati maksud sebenar Ramadhan serta mempertingkatkan amal ibadat kita. Semoga diampunkan segala dosa kita dan membuka lembaran baru ke arah menjadi seorang Muslim yang lebihContinue Reading

Salam sejahtera Entri 8 info umum tentang nyamuk aedes kali ini, walaupun ringkas sahaja, diharapkan akan dapat memberi manfaat kepada pihak pembaca khasnya yang mungkin mencari maklumat berkaitan wabak yang dibawa oleh serangga berbahaya ini untuk tujuan rujukan, pembelajaran dan sebagainya.