Sejarah awal wabak demam denggi Sharing hari ini daripada Kongsi Macam2 Cerita adalah berkenaan sejarah awal wabak demam denggi. Untuk itu, baca dahulu info kesihatan berkaitan wabak ini. Sehingga hari ini,wabak demam denggi bawaan sejenis nyamuk yang dikenali sebagai aedes menjadi penyakit yang digeruni, meningkat mendadak bukan sahaja di Malaysia

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah  Lagi Maha Mengasihani Entri terkini selepas 15 hari. Mungkin sedikit ringkas tapi lebih baik daripada tak ada langsung kan. Kali ini nak tulis review atau kupasan ringkas tentang Garden of Eden Rosa E Pigmentation Serum. Yup, seperti yang telah dijanjikan … inilah dia.

Redianze lah pulak ! Malam tadi usai solat Isyak , saya dan Mr Hubby ke Guardian, Jalan Bukit Lagi . Dalam 10 minit lebih sikit dah sampai. Maklumlah  Perlis ni kan kecil aje .. Boleh dikatakan setiap bulan saya akan ke Guardian, yang terletak selang 2 pintu dari Watsons. BiasanyaContinue Reading

Sebelum ini saya ada berkongsi dengan kalian tentang punca bau badan dan tips untuk mengatasinya. Bau badan yang tidak menyenangkan ini kadang kala tidak disedari oleh yang empunya badan, namun orang sekeliling dapat menghidunya. Selain daripada menjejaskan penampilan di khalayak

PUNCA BADAN BERBAU DAN TIPS MENGATASINYA Bau badan yang tidak menyenangkan tidak kira sama ada bau busuk, masam atau hapak  sememangnya menjadi masalah yang memalukan bagi kebanyakan orang. “ Eee …. Busuknya badan kau ! Dok jauh-jauh sikit boleh tak ? “. Haa mau histeria

Bagaimana Formula Diet Atkins dapat membantu menangani masalah   kegemukan melampau ? Inilah persoalan yang ingin cuba saya kongsikan bersama anda pada kali ini. Jika sebelum ini anda sudah cuba bermacam-macam cara untuk kurus, habis beribu-ribu ringgit membeli ubat kurus dan produk pelangsingan, puas berkunjung ke pusat pelangsingan namun hasilnya sekejapContinue Reading

Apa istimewanya kucing ? Selain rupanya yang comel, karektornya yang manja, keletah yang sering mencuit hati … apa istimewanya kucing di mata anda ? Di negara-negara Barat, terapi haiwan peliharaan  atau animal assisted theraphy ( AAT ) yang dijadikan sebagai alternatif bagi mengurus dan merawat tekanan sangat popular dalam menanganiContinue Reading

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Mengasihani Salam hujung minggu buat semua Hampir jam 4 petang semalam, stok baru minyak kelapa dara BIOVCO tiba dan saya terima dengan selamat.  Ini pun rasanya perlu order lagi esok atau lusa kerana 3 botol sudah pun ada yang ‘chup’ sebaik bungkusanContinue Reading

Salam hujung minggu buat semua. Diharapkan kalian berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Pada musim cuaca panas begini, masalah kesihatan seperti batuk, demam panas atau sakit kepala lebih kerap berlaku. Puncanya pelbagai, boleh jadi juga kerana kurang minum air. Jika nak tahu gejala kekurangan air dalam tubuh

  KEMASKINI : PEMBERITAHUAN KETIADAAN HUJAN 5 HARI BERTURUT-TURUT (7 Februari 2014) Dimaklumkan kawasan-kawasan berikut TELAH TIDAK menerima hujan selama/melebihi 5 hari berturut-turut: a) Perlis (Padang Besar & Arau) b) Kedah (Langkawi, Kubang Pasu, Kota Setar, Pendang, Sik & Kuala Muda) c) Pulau Pinang (Seberang Prai Utara, Seberang Prai TengahContinue Reading