Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Peluang Tambah Pendapatan Dengan Forever Living Duduk di rumah sambil ada pendapatan lumayan yang masuk memang satu perkara yang diidam-idamkan kan oleh ramai lelaki dan wanita di luar sana. Terutama bagi mereka yang sudah hilang ‘keseronokan’ dengan kerjaya sedia ada atauContinue Reading

Sila angkat tangan siapa nak resepi inti karipap paling sedap hihi 😀 Well, Assalamualaikum readers Petang tadi selesailah sudah Kursus Pengurusan Pusat Sumber yang saya hadiri. Celah-celah berkursus dan berbengkel, sempat juga saya korek-korek rahsia dari seorang kawan tentang resepi inti karipap paling sedap dan tips untuk membuat karipap denganContinue Reading

2 hari lepas saya ada menulis entri berkaitan peluang bekerja sebagai penterjemah. So hari ini , jom kita sama-sama tengok apa syarat-syarat umum  menjadi  penterjemah ( translator ) pula. Sebelum tu, suka saya nak ingatkan bahawa penterjemah ni ada 2 kategori iaitu penterjemah tetap dan penterjemah bebas. Yang nak kitaContinue Reading

Hendak seribu daya .. , ha pakat-pakat sambung sendiri ye peribahasa tu . Ada berani 🙂 ? Hehe Foto candid encik kambing ni sempat saya snap semasa berada berdekatan ampaian kain di belakang rumah. Tengoklah ia, bersungguh-sungguh berdiri pada pagar jiran yang bertutup atap zink terpakai semata-mata nak makan pucukContinue Reading

Salam. Masih lagi memperkatakan tentang isu kerja sambilan. Salah seorang saudara  saya bekerja tetap di bahagian pentadbiran salah sebuah  institusi pengajian tinggi awam tempatan. Pada malamnya pula beliau membuka gerai char kuey teow yang 100% diuruskannya sendiri. Saya pun hairan, waktu bila agaknya si saudara saya ni berehat 😉 Jawatan kosong:Continue Reading

Bukan satu perkara yang aneh apabila seseorang yang sudah mempunyai kerjaya tetap tetapi masih lagi bekerja juga secara sambilan. Hal yang serupa bukan sahaja dilalui oleh mereka yang telah bekerja tetapi juga melibatkan para pelajar  terutamanya golongan mahasiswa atau mahasiswi. Tak terkecuali juga golongan