Salam Lebaran, Sudah lebih daripada 3 hari tak menulis entri baru disebabkan mood blogging hanyut ke laut ekoran kesibukan membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidil Fitri. Hari paling istimewa yang datang setahun sekali ini memang menimbulkan seribu satu macam keseronokan yang sukar nak digambarkan dengan kata-kata. Tambah-tambah lagi apabila mendengarContinue Reading

Salam sejahtera semua, Aura raya sudah bertebaran ke serata alam. Ramai yang dah balik ke kampung, tapi kami sekeluarga masih di sini. Belum ada keputusan bila akan balik beraya di Terengganu, tapi saatnya boleh jadi bila2 saja dari sekarang .. Hmm, boleh pula macam tu ye ? Ye, begitulah cara

Salam Ramadhan Hanya tinggal lebih kurang 4 hari sahaja lagi  umat Islam di seluruh dunia akan menyambut Hari Raya Aidil Fitri. Jika ada yang berhajat untuk balik ke kampung halaman, rancanglah perjalanan dengan teliti agar perjalanan tersebut berjalan dalam keadaan lancar dan selamat. 2,3 hari ni banyak berita kemalangan

Salam Ahad, Ramadhan dah semakin hampir ke penghujungnya. Terasa cepat sangat-sangat masa berlalu kan ?! Cerita bab lepak kedai kopi lepas Tarawih sudah selesai. Wah, panas juga  entri tu ye …  Kalau ada yang terasa maaflah,  di hari baik bulan baik ni saya tak ada niat walau seinci pun nak kiaskanContinue Reading

Salam ketemu lagi, Cuti penggal pertama dah berlalu, tapi ni baru datangnya mood untuk update tentang cerita cuti. Pada cuti penggal pertama persekolahan yang baru lepas, kami sekeluarga sempat balik ke Terengganu untuk beberapa hari. Hanya sempat rakamkan beberapa keping gambar sahaja sebagai stok bahan untuk update