Salam, Hari ini sudah masuk hari ke-8 kita bersama-sama memakmurkan Ramadhan dengan amal ibadat serta lain-lain bentuk amal kebajikan. Diharapkan Ramadhan demi Ramadhan berupaya membentuk diri kita menjadi khalifah yang lebih baik sepanjang di beri kesempatan menghirup udara di bumi Allah ini. Saya percaya dalam menangani cabaran hawa nafsu

Seperti yang dijanjikan dalam entri lepas, kali ini jom sama-sama kita lihat pula panduan memilih alat permainan untuk kanak-kanak. Panduan memilih alat permainan untuk kanak-kanak ini saya kira amat sesuai untuk dibaca oleh kebanyakan ibu bapa muda, khasnya si bapa. Ada apa dengan si bapa ?

Dunia kanak-kanak zaman  dahulu dan sekarang banyak perbezaannya. Kalau dulu permainan layang-layang, congkak, guli, gasing dan batu seremban menjadi mainan harian, kanak-kanak zaman telefon pintar ini  pula amat  berbeza ceritanya. Mereka membesar dengan play-

Salam Selasa, Semalam dalam sebuah akhbar ada disiarkan kisah seorang kanak-kanak OKU yang  disula dengan dawai besi oleh seorang remaja di sebuah pusat jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat berdekatan Seremban. Tak pasti pula sama ada berita itu ada disiarkan di Buletin Utama malam semalam sebab saya berada di luar ketika itu. KalianContinue Reading

Assalamualaikum & Salam  Sejahtera Cuti pertengahan penggal dah pun bermula. Agaknya tentu  ramai yang sekarang ni dah pun berada di kampung halaman masing-masing. Tak pun membawa anak isteri bercuti ke pusat peranginan atau tempat2 pelancongan yang menarik hati.  Memang best kan sesekali bercuti, lega stress bekerja. Kenduri-kendara pun tentu banyak kan…Continue Reading

Salam sejahtera, Mood update blog sejak dua menjak ni macam yoyo, turun naik turun naik. Apabila dah mula jadi begini, memang makan masa juga untuk maintain semula. Dalam tempoh 2 minggu kebelakangan ni, tiba-tiba aje jadi sibuk entah apa-apa..Pagi memang dah tetap kena pergi sekolah, petang begitu juga. Hujung minggu punContinue Reading

Anak adalah penyeri kehidupan berkeluarga. Saat lahirnya seorang anak, maka bermulalah tugas kita sebagai ibu bapa untuk mencorak peribadi  mereka. Dalam hal mendidik anak-anak, ramai di antara kita terlupa bahawa didikan yang berkesan adalah sewajarnya  mengikut zaman kelahiran anak-anak itu sendiri. Mengguna pakai cara didikan yang pernah kita sendiri terima daripadaContinue Reading

Salam hujung minggu Kisah yang nak saya kongsikan hari ni tak de kaitan dengan bisnes dropship mahupun tips pilih template untuk naikkan rating blog. Walaupun peristiwa ni dah berlaku beberapa minggu lepas, tapi until hari ni saya tak boleh lupa…. Rasa geram  ada,nak ketawa pun ada… Al kisah sorang murid lelaki Tahun 4C,Continue Reading

Tengah hari tadi, selesai tugas saya sempat lepak-lepak hilangkan penat kat SALC PSS. Masa suka2 baca novel kanak-kanak, rakan saya sempat tayangkan sebuah filem bertajuk “Aku Tak Bodoh “. Arahan siapa tak pasti lah ( huhu…sori ye). Tujuannye nak dedahkan pada budak2 yang dah habis exam tu pada moral value yang sepatutnya ada dalamContinue Reading