Salam hujung minggu, 3 hari tak update, trafik blog merudum jatuh. Huhu, memang cepat sangat nampak kesannya, nak-nak pula bagi blog yang tak berapa popular macam blog ni. 3 hari tak update, tiba2 timbul je terus nak buat tutorial kongsi tips cepatkan loading blog. Haha, biar betul kau Cik Kiah.Continue Reading

Sedikit tip ( huhu kalau boleh dianggap begitulah… ) untuk dikongsi bersama hari ni. Setelah menukar theme blog untuk kesekian kalinya ( disebabkan ada beberapa part yang saya tak berapa berkenan ), timbul pula masalah sebab theme yang dipilih untuk kali ni tak menyediakan ruang untuk menampilkan iklan Nuffnang pada leaderboard. Ha ha, ini blogger memangContinue Reading

Yey…..akhirnya masalah kotak comment dapat jugak diselesaikan. Syukur,alhamdulillah ! Cerita masalah kotak komen ni sebenarnya mulanya begini. Pada hari keputusan UPSR keluar iaitu Isnin 19 Nov, saya ada bercadang untuk membuat post atau entri berkaitan keputusan UPSR seluruh negara yang merosot sedikit berbanding 2011. Dalam kepala, saya sudah merangka-rangka apa yangContinue Reading

Akhirnya SWIFT BASIC juga yang menjadi pilihan. Sama seperti themes yang saya gunakan untuk blog pertama saya. Apa hal tukar lagi ? Banyak sebab yang kurang menepati kehendak pada themes terdahulu. Fikir-fikirkan balik, perlu tukar lagi. Suke ati saya lah nak tukar ke tak … hehe 🙂 Saya sebenarnya inginkan themesContinue Reading

Tadaaa……. Wajah baru blog ni dengan menggunakan Platform. Ok tak ? Since mula publish en3 pertama blog ke-2 saya ni , tak tau dah berapa puluh kali tukar themes gara-gara tak puas hati dengan macam2 perkara seperti layout ,  loading speed dan sebagainya. Boleh menang award  blogger gila themes woo kalauContinue Reading