Salam hujung minggu Untuk makluman semua Contest SEO Eridy ini dianjurkan oleh Eridy.Com Walaupun saya sangat mentah dengan asas-asas ilmu SEO… ,teknik SEO untuk manipulasi algoritma, tips tingkatkan SEO blog, cara meningkatkan page rank blog dengan menguasai kemahiran SEO, perkara-perkara yang memudaratkan SEO sesebuah blog, pemilihan theme blog yang fast loading danContinue Reading

Sedikit tip ( huhu kalau boleh dianggap begitulah… ) untuk dikongsi bersama hari ni. Setelah menukar theme blog untuk kesekian kalinya ( disebabkan ada beberapa part yang saya tak berapa berkenan ), timbul pula masalah sebab theme yang dipilih untuk kali ni tak menyediakan ruang untuk menampilkan iklan Nuffnang pada leaderboard. Ha ha, ini blogger memangContinue Reading

Akhirnya SWIFT BASIC juga yang menjadi pilihan. Sama seperti themes yang saya gunakan untuk blog pertama saya. Apa hal tukar lagi ? Banyak sebab yang kurang menepati kehendak pada themes terdahulu. Fikir-fikirkan balik, perlu tukar lagi. Suke ati saya lah nak tukar ke tak … hehe 🙂 Saya sebenarnya inginkan themesContinue Reading

Tadaaa……. Wajah baru blog ni dengan menggunakan Platform. Ok tak ? Since mula publish en3 pertama blog ke-2 saya ni , tak tau dah berapa puluh kali tukar themes gara-gara tak puas hati dengan macam2 perkara seperti layout ,  loading speed dan sebagainya. Boleh menang award  blogger gila themes woo kalauContinue Reading

Selamat Hari Malaysia untuk semua rakyat Malaysia. Jom kita semua bersatu untuk pertahankan keamanan negara. Toksah lah dok berpecah-belah, takut nanti tanah air kita tergadai ke tangan orang lain pula. Ok, semalam saya ada tulis en3 berkaitan bisnes dropship.Amacam,dah faham ke ? Kalau masih samar2, baca sekali lagi Now, nak tentukan apaContinue Reading