CONTEST BERSAMA CIK TOM DAN EXABYTES

By | December 23, 2012

Salam semua

Sempena tahun 2013 yang bakal menjelang ni,tak teringin ke nak tukar kepada domain sendiri ? Asyik2 dengan domain percuma saja, apa kata tukar kepada self hosted domain yang establish sikit … Semua sudah sedia maklum kan bahawa memiliki domain sendiri ni mempunya lebih banyak keistimewaannya berbanding penggunaan domain percuma.

Jika nak, jom cepat2 sertai Contest  Bersama Cik Tom Dan Exabytes yang  kini sedang berlangsung dan bakal berakhir pada 27 Disember 2012 ( Khamis ). Ye, hanya tak berapa hari lagi saja tu.

Contest yang dianjurkan oleh Cik Tom, si blogger wanita yang tengah hot sekarang ni ( hehe saya antara peminat no. 1 dia tau .. 🙂 ) dan ditaja oleh Exabytes ni menawarkan hadiah domain ” xxx.com.my ” + RM20 kepada 3 orang pemenang  , melalui cabutan bertuah. Jarang sangat kan orang nak bagi benda2 percuma, jadi bila dah ada depan mata tu elok rebutlah peluang ini segera.

Sedikit maklumat tentang Exabytes, mereka merupakan salah satu syarikat yang menawarkan perkhidmatan web hosting kepada semua golongan seperti individu, pelajar, agensi perniagaan dan sebagainya dengan kadar antara yang terendah dan berpatutan.

Exabytes menawarkan harga langganan  domain serendah Rm 38 setahun  dengan ciri keselamatan yang tinggi. Perkhidmatan selepas jualan ( after sale services ) juga disediakan melalui servis customer care yang berfungsi around the clock ( 24/7). Jadi anda tak perlu risau, jika berhadapan dengan sebarang masalah, kerana mereka sentiasa ada untuk membantu. Maklumat lanjut boleh didapati di EXABYTES

exabytes

Ok, jika dah namanya contest, tentu lah ada syarat2nya kan. Let us see apa2 syarat2nya..

1). Tulis satu artikel di blog anda dengan tajuknya Contest  Bersama Cik Tom dan Exabytes.

2) Followlah Google + Cik Tom jika sudi ( * optional ).

3) Nyatakan sedikit komen atau cadangan yang membina dari aspek interface dan bentuk penulisan bagi membantu pihak tuan tanah ( Cik Tom le ) melakukan sedikit penambahbaikan. P/S: Personally saya suka dengan gaya penulisan Cik Tom yang ringkas, kelihatan profesional dan mudah difahami. Tak le panjang berderet macam saya punya. Dari segi penampilan blog pula, mungkin lebih elok jika tukar warna link daripada pink lembut kepada warna yang sedikit terang, agar lebih menonjol. Sekadar pendapat peribadi sahaja. 

4. Lakukan sedikit preview tentang Exabytes, tidak kiralah sama ada anda pelanggan exabytes atau sebaliknya.

5. Terbuka kepada semua blogger yang menggunakan platform / domain percuma atau berbayar.

6. Pada akhir entri, nyatakan bahawa contest ini adalah anjuran Cik Tom dan tajaan Exabytes

Ok, itu aje syarat2nya. Senang jek kan ?! Jangan lupa tarikh tutup contest ini adalah 27 hb Dis 2012 .

Contest ini adalah anjuran Cik Tom a.k.a Gadis Tomato  & tajaan hadiah oleh Exabytes

Salam ukhwah buat semua. Terima kasih kerana sudi membaca entri kali ini. So, ada komen tak ? Jika ada, jangan segan2 untuk tinggalkan melalui ruangan komen di bawah. Kalian juga boleh gunakan borang ‘Hubungi’ untuk sebarang pertanyaan , cadangan mahupun pengiklanan ( bagi yang berminat kalau-kalau ada 😀 ). Jika sudi, follow saya sekali ye 😀 …. Terima kasih dan jemput datang lagi!

Facebook Twitter 

5 thoughts on “CONTEST BERSAMA CIK TOM DAN EXABYTES

  1. Pingback: Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes

  2. cik tom

    eh 27hb ari ahad ke? bukan esok khamis?hee…

    thanks atas komen tue..insyaAllah akan cuba tukar warna yg lg terang..tq join contest ciktom ye..insyaAllah pengumuman pemenang 28hb 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me