Selang beberapa jam lagi, 2012 akan meninggalkan kita. Umat manusia seluruh dunia, insya-Allah jika dipanjangkan usia  akan sama2 menempuh 2013. Nampaknya  kaum Maya tersilap ramalan. Itulah, lain kali cubalah untuk ambil alih kerja Tuhan…. 😀 Walaupun kat sini hujan renyai-renyai sejak dari pagi lagi, bahang sambutan tetap terasa. Ramai yangContinue Reading

Tinggal 3 hari sahaja lagi sebelum 2012 melabuhkan tirainya. 2013 pula bakal menjelang,membawa 1001 harapan serta peluang kepada umat sejagat. Menutup episod  suka – duka kehidupan  2012, banyak perkara berlaku sebagai kenangan untuk dicatatkan pada diari peribadi setiap daripada kita. Perkahwinan

Ehh, macam tajuk filem Istanbul Aku Datang laa pulak. En3 kali ni ini bukan kunjungan jalan2 makan angin macam  orang lain. Ni sebenarnya kisah anak rantau balik kampung. 3,4 kali setahun berulang-alik lah ke sini, ziarah orang tua dan kaum keluarga. Bertolak balik ke sini sebenarnya pagi semalam. Tapi dek keranaContinue Reading

Entri marathon yang hendak dikongsikan bersama pada kali ini adalah berkaitan  jadual pembayaran gaji bulanan bagi kakitangan awam untuk tahun 2013. Kalian bolehlah merujuk terus kepada Jabatan Akauntan Negara Malaysia ( JANM) untuk info2 lebih lanjut berkaitan dengan pembayaran gaji melalui : Surat Pekeliling Akauntan Negara Malaysia Bil. 4 Tahun 2012Continue Reading

Sudah seminggu lebih rasanya tak menulis sebarang entri baru selepas JAMU UNTUK WANITA & PERSEPSI LELAKI. Hal ni disebabkan saya sedikit sibuk menguruskan majlis kenduri kesyukuran dan berkhatan si Hafiy. Tak pasti sama ada patut ke tidak menulis entri kali ni, kerana ni adalah urusan yang agak personal . Nak ceritaContinue Reading

Salam petang untuk semua Ya, petang lah masanya waktu sesuai untuk  saya blogging. Itu pun jika tiada apa2 hal yang perlu dibereskan. Waktu pagi memang jangan haraplah. Sepanjang cuti, pagi sehingga ke tengah hari adalah masa untuk mengemas, masak dan sebagainya. Nanti bila masuk kerja semula, mungkin rutin blogging akan beralihContinue Reading

Musim cuti sekolah memang ramai yang merancang percutian bersama keluarga. Lazimnya time-time  macam ni hotel ,homestay, chalet dan sebagainya memang banyak yang full dan caj penginapan biasanya melambung lebih tinggi daripada biasa. Untuk mengelakkan daripada mood percutian  yang tak menyeronokkan akibat masalah tiada tempat atau bilik untuk menginap, maka elok sekiranyaContinue Reading

Musim cuti sekolah yang panjang begini memang menjadi pilihan ramai ibu bapa untuk melaksanakan satu lagi tanggungjawab terhadap anak lelaki iaitu mengkhatankan mereka sebaik sahaja dirasakan anak2 ini sudah cukup bersedia dari segi mental dan fizikalnya. ‘ Masuk jawi ‘  istilah popular bagi proses berkhatan di beberapa negeri di bahagian utaraContinue Reading

8.20 AM – PASAR PAGI PEKAN B Cerita 1 ” Berita Harian tak ada ke makcik ?”…. ” Tah lah, tak sampai2 lagi ni… tak keluaq kot hari ni. Dak pun habih dah.. Ramai beli pasai nak baca belanjawan”. Cerita 2 ” Tengok laa… budget berpuluh juta, apa depa bagi katContinue Reading