Sudah seminggu lebih rasanya tak menulis sebarang entri baru selepas JAMU UNTUK WANITA & PERSEPSI LELAKI. Hal ni disebabkan saya sedikit sibuk menguruskan majlis kenduri kesyukuran dan berkhatan si Hafiy. Tak pasti sama ada patut ke tidak menulis entri kali ni, kerana ni adalah urusan yang agak personal . Nak ceritaContinue Reading

Salam petang untuk semua Ya, petang lah masanya waktu sesuai untuk  saya blogging. Itu pun jika tiada apa2 hal yang perlu dibereskan. Waktu pagi memang jangan haraplah. Sepanjang cuti, pagi sehingga ke tengah hari adalah masa untuk mengemas, masak dan sebagainya. Nanti bila masuk kerja semula, mungkin rutin blogging akan beralihContinue Reading

Yey…..akhirnya masalah kotak comment dapat jugak diselesaikan. Syukur,alhamdulillah ! Cerita masalah kotak komen ni sebenarnya mulanya begini. Pada hari keputusan UPSR keluar iaitu Isnin 19 Nov, saya ada bercadang untuk membuat post atau entri berkaitan keputusan UPSR seluruh negara yang merosot sedikit berbanding 2011. Dalam kepala, saya sudah merangka-rangka apa yangContinue Reading

Musim cuti sekolah memang ramai yang merancang percutian bersama keluarga. Lazimnya time-time  macam ni hotel ,homestay, chalet dan sebagainya memang banyak yang full dan caj penginapan biasanya melambung lebih tinggi daripada biasa. Untuk mengelakkan daripada mood percutian  yang tak menyeronokkan akibat masalah tiada tempat atau bilik untuk menginap, maka elok sekiranyaContinue Reading

Musim cuti sekolah yang panjang begini memang menjadi pilihan ramai ibu bapa untuk melaksanakan satu lagi tanggungjawab terhadap anak lelaki iaitu mengkhatankan mereka sebaik sahaja dirasakan anak2 ini sudah cukup bersedia dari segi mental dan fizikalnya. ‘ Masuk jawi ‘  istilah popular bagi proses berkhatan di beberapa negeri di bahagian utaraContinue Reading

Akhirnya SWIFT BASIC juga yang menjadi pilihan. Sama seperti themes yang saya gunakan untuk blog pertama saya. Apa hal tukar lagi ? Banyak sebab yang kurang menepati kehendak pada themes terdahulu. Fikir-fikirkan balik, perlu tukar lagi. Suke ati saya lah nak tukar ke tak … hehe 🙂 Saya sebenarnya inginkan themesContinue Reading

Blogging pun kena berguru. Tapi dek kerana jauhnya saya di sini, sedangkan sifu2 blogger terkenal dok jauh nun di sana, sukar untuk hadiri bengkel2 mereka. Apatah lagi pekerjaan saya tidak memperuntukkan cuti sewenang-wenangnya terutama jika ia melibatkan hal2 di luar bidang tugas… Hehe…. orang kata ‘hendak seribu daya, tak nakContinue Reading

Menulis jurnal maya ataupun ringkasnya blog,dengan tujuan yang pelbagai seperti menyuarakan pendapat, mengkritik, merakam catatan peribadi malah sebagai alat promosi perniagaan  sudah menjadi satu trend yang amat digemari pada masa kini. Untuk memastikan blog menjadi alat penyampai yang berkesan dan boleh mempengaruhi pemikiran atau sebarang tindakan , maka menulis blogContinue Reading

Salam hujung minggu Kisah yang nak saya kongsikan hari ni tak de kaitan dengan bisnes dropship mahupun tips pilih template untuk naikkan rating blog. Walaupun peristiwa ni dah berlaku beberapa minggu lepas, tapi until hari ni saya tak boleh lupa…. Rasa geram  ada,nak ketawa pun ada… Al kisah sorang murid lelaki Tahun 4C,Continue Reading

Tadaaa……. Wajah baru blog ni dengan menggunakan Platform. Ok tak ? Since mula publish en3 pertama blog ke-2 saya ni , tak tau dah berapa puluh kali tukar themes gara-gara tak puas hati dengan macam2 perkara seperti layout ,  loading speed dan sebagainya. Boleh menang award  blogger gila themes woo kalauContinue Reading