Monthly Archives: April 2013

MENGAPA GUNA DAKWAT KEKAL ?

Isu penggunaan dakwat kekal dalam PRU 13, masih lagi diperkatakan ramai. Ada yang berkata penggunaannya menyalahi hukum syarak, ada pula yang menyebut penggunaan dakwat kekal sebenarnya untuk menangani masalah pengundi hantu. Macam2 lagilah. Pendek kata, selagi belum selesai pilihan raya, isu mengapa guna dakwat kekal ni tetap akan menjadi bahan debat banyak pihak.. Tak

PERADUAN MENGARANG PANTUN PENDIDIKAN 2013

Salam Isnin Dalam banyak2 info semasa yang dikeluarkan oleh KPM ( Kementerian Pendidikan Malaysia ), mungkin ramai yang terlepas pandang atau mungkin juga tidak tahu tentang adanya Peraduan Mengarang Pantun Pendidikan 2013 yang dianjurkan oleh PUSPANITA Cawangan KPM dan PUSPANITA DBP ( Dewan Bahasa dan Pustaka ),dengan kerjasama  Bahagian Pengembangan Kesusasteraan Kanak-kanak dan Remaja, DBP.… Read More »

KEMERIAHAN BERGANDA BULAN MEI

Salam petang Sabtu Tengok tajuk pun dah boleh agak. Ini tentu nak tulis tentang hari mengundi lagi. Lagi-lagi mengundi, lagi-lagi pilihan raya. Eh dah macam  tak ada tajuk lain ye kau Cik Kiah nak pilih buat entri… Ke dah bertukar jadi blog politik pula ni ? Heheh …. tak ada tukar-tukarnye pun. Ini masih blog caca merba lagi .… Read More »

CARA PELAKSANAAN UNDI AWAL

Dalam akhbar Harian Metro hari ini ( ** Mr Hubby  memang beli akhbar ini sejak dari dulu-dulu lagi di samping Berita Harian. So, itu sebabnya sumber rujukan saya banyak datang  dari akhbar ini ) ada dinyatakan bagaimana cara pelaksanaan undi awal dalam sesuatu pilihan raya dijalankan. Bukan semua orang suka membeli akhbar. Sesetengahnya hanya tumpang baca… Read More »

MENANG RM100.00 DARI GIVEAWAY HAIRULAZNI.MY

Salam rakan blogger semua, Rezeki Tuhan buat hambanya yang tahu bersyukur ada di mana -mana. Turunnya pun mungkin bila-bila saja.. Mungkin 9 hari lagi anda akan dapat rezeki terpijak sebanyak RM50.00. Rezeki terpijak tu mungkinkah ada di Menang RM100.00 dari giveaway hairulazni.my ? Jika inginkan jawapannya, marilah terjah atau join sekali dalam giveaway

TANDA-TANDA KEMATIAN

Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang Lagi Maha Mengasihani Entri petang Rabu yang saya cuba agar ‘ direct to the point ‘, mengurangkan sikap talkative yang ada masanya menyerang tanpa signal…. hahaha 😀 Asyik sibuk membuat post tentang etika pilihan raya, calon bebas pilihan raya dan segala apa saja berkaitan PRU 13 ni, mungkin secara… Read More »

10 PANDUAN LINDUNGI ANAK DARIPADA PENDERAAN SEKSUAL

Salam Selasa, Semalam dalam sebuah akhbar ada disiarkan kisah seorang kanak-kanak OKU yang  disula dengan dawai besi oleh seorang remaja di sebuah pusat jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat berdekatan Seremban. Tak pasti pula sama ada berita itu ada disiarkan di Buletin Utama malam semalam sebab saya berada di luar ketika itu. Kalian boleh cuba belek-belek semula Harian Metro… Read More »

SENARAI 27 ANGGOTA BN BERTANDING TIKET BEBAS

Salam, Entri ringkas senarai 27 anggota BN bertanding tiket bebas untuk dikongsi bersama berkaitan perkembangan pilihan raya umum ke-13 yang bakal berlangsung 5 Mei nanti. Sempat saya kutip maklumat mengenai 27 yang ‘dilabelkan’ sebagai pengkhianat dalam UMNO kerana melakukan ‘Kamikaze Politik’menjelang PRU 13 melalui akhbar Harian Metro hari ini. Dikatakan bahawa tindakan 27 orang ahli parti komponen Barisan… Read More »

CALON BEBAS WARNAI PRU 13

Salam sejahtera buat semua pembaca blog ini. Masih lagi tentang cerita pilihan raya umum ke-13 yang bakal berlangsung pada 5 Mei nanti. Berbalik kepada isu  calon Bebas warnai PRU 13. Kejutan besar  dirasai banyak pihak selepas tamatnya proses penamaan calon semalam. PRU 13 mencatat sejarah yang tersendiri apabila pilihan raya kali ke-13 ini diwarnai dengan kemunculan… Read More »

SENARAI CALON PRU-13

Salam hujung minggu, Hari ini proses penamaan calon seluruh negara telah dilangsungkan bermula jam 9 pagi tadi. Semasa on the way ke pasar tadi, kelihatan keadaan di sepanjang jalan raya lebih sibuk daripada biasa. Banyak kenderaan polis, JPA dan ambulans menuju ke pusat penamaan calon. Hajat di hati selepas hantar barang-barang basah yang dibeli, nak juga… Read More »