Salam, Semua tentu sedia maklum kita sekarang berada dalam mood  atau pun suasana pilihan raya. Makanya bercerita, bercakap dan menulis tidak lari juga dari memperkatakan tentang hal ini. Dalam tempoh menuju kepada hari membuang undi, banyak senario yang berlaku sepanjang hari. Sabtu lepas, selepas pulang dari pasar saya bertemu dengan seorangContinue Reading

Salam, Bahang PRU-13 makin terasa. Hari ini senarai calon negeri telah dikeluarkan.Ada yang menepati jangkaan, tak kurang juga yang sebaliknya. Sayang sekali tak sempat nak beli akhbar hari ni. Habis sekelip mata, laris macam pisang goreng panas. Insyaallah, jika sempat saya akan tulis sedikit entri ringkas berkaitan senarai calon negeriContinue Reading

*** Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani *** Lama benar tidak menulis entri berkaitan peluang-peluang menjalankan bisnes secara online. Atau lebih popular disebut sebagai buat duit secara online. Seingat saya, jika tidak silap entri pertama di blog ni adalah berkaitan dengan bisnes dropship. Entri paling banyak mendapatContinue Reading

Salam petang Jumaat, Sana-sini sudah heboh dengan cerita pilihan raya. Di kawasan masing-masing rancak bercerita tentang peribadi calon yang terpilih . Ada yang suka, ada yang tidak. Ada yang layak, ada juga yang sebaliknya.. Perang poster juga sudah bermula. Mata dan dacing ada di mana-mana..bulan yang biasa dilihat pada waktuContinue Reading

Salam, Sudah 4 bulan sesi persekolahan untuk 2013 ni berjalan. Walaupun April sudah menjengah, namun masih ramai cikgu2 yang masih lagi sibuk melatih anak didik dalam olahraga, sukan dan permainan bagi mewakili sekolah ke peringkat kawasan, daerah dan juga negeri. Impak latihan pagi petang, ada cikgu2 perempuan

Salam, Pejam celik pejam cilik , sedar tak sedar sudah pun 4 bulan rupanya kita meneruskan cabaran kehidupan 2013. Begitu cepat masa berjalan kan … Bagi ibu bapa yang pada tahun ini mempunyai anak yang bakal menduduki peperiksaan, tak kiralah sama ada UPSR, PMR, SPM atau STPM,

SL1M adalah ringkasan bagi Skim Latihan 1 Malaysia yang diwujudkan oleh kerajaan dengan sasaran kepada para graduan lepasan universiti. Umum semua maklum bahawa persaingan antara graduan universiti untuk mendapatkan pekerjaan adalah sangat sengit

Salam hujung minggu Hujung minggu ini kami sekeluarga  tidak ke mana-mana. Hafiy terlibat dengan Seminar UPSR anjuran Kelab TaHa. Selepas menghantar Hafiy mendaftar di lobi Hotel Putra Palace, saya, Mr Hubby dan si abang singgah sekejap di sebuah restoran. Roti canai dan tosei ( tosai ?) jadi pilihan sarapan pagiContinue Reading

Salam petang Sabtu Kalian bersantai di luar petang ni ? Jangan risau,boleh baca entri ni melalui gadget serba canggih tu… hehe. Lantaran tak ke mana, so saya ambil kesempatan untuk buat entri ringkas tentang cara-cara daftar Tutor Online. Kebetulan ada yang bertanya. Kebiasaannya petang Sabtu, kami suami isteri jarang adaContinue Reading

Salam … Sebelum melabuhkan mata,saya nak share sedikit info dengan kawan-kawan semua berkenaan pembelajaran dalam talian yang tengah hot, hangat, meletop … semua yang panas, seangkatan dan sewaktu dengannya lah.. hehehe. Apa lagi kalau bukan program Tutor Online. E-learning programme