Salam petang Jumaat, Melalui akaun Nuffnang, saya dapati carian bagi keywords masalah keputihan menjadi carian paling popular di blog ini. Mungkin kerana ramai wanita masih lagi bersikap tertutup atau berasa malu untuk bertemu dengan doktor bagi mengatasi masalah ni. Ye lah, seperti kita sedia maklum, jumlah pakar sakit puan dalam kalangan wanita sendiri  masih kurangRead More →

Tuan tanah memang suka memerhati. Macam2 gelagat manusia boleh dilihat pada hari ni. Tapi jangan salah sangka ye, sekadar memerhati.Tak ada sebarang niat memanipulasikannya sebagai bahan umpatan. Jangan lupa, blog ini bukan blog versi mengumpat. Ia sekadar blog yang menceritakan kisah-kisah kehidupan. Moga2 catatan di blog ini dapat menjadi panduan, membantu kita untuk muhasabah diri.Read More →

Salam pagi Ahad Entri hari ni lari sedikit dari kebiasaan. Sebagai blogger  wanita ( betul ke saya ni blogger…. ? Haha rasa cam tak layak jer menyandang gelaran tu ^ __ ^ ) saya nak kongsi beberapa petua yang diguna pakai oleh ramai kaum ibu dulu-dulu untuk mempercepatkan penyembuhan luka bersalin. Pro kontra berpantang cara lama & saranan penjagaan kesihatan mengikut kaedah moden sering membuatkan ramai para ibu keliru tentang mana satu yang harus diikuti. Sebenarnya kedua-dua cara ada manfaat tersendiri untuk kesihatan wanita. Terpulang kepada diri sendiri untuk mengikut cara berpantang sama ada moden atau tradisional.Read More →