Salam sejahtera semua, Walaupun Ramadhan belum lagi tiba, saya pasti ramai antara kita terutama kaum ibu yang sudah mula mengira-ngira bajet hari raya untuk seisi keluarga pada tahun ni. Walaupun baju baru, langsir baru, perabut baru bukan satu kemestian untuk menyambut hari penuh meriah nanti, tapi semacam dah jadi satu trend pula pada zaman sekarang nakkan yang baru-baru je pada hari raya nanti. Jangan lupa ye puan-puan, asyik minta encik suami belikan yang serba baru, nanti tak pasal-pasal dapat ‘rakan kongsi’  baru pula ;PRead More →

Salam, Walau dah agak lewat malam, nak juga ambil kesempatan untuk update blog sikit. 2 hari tak bersiaran sebab sibuk menyediakan plan kritikal dan headcount mata pelajaran. Celah-celah tu juga tiba-tiba angin tak ada, ribut tak ada.. dikhabarkan mahu buat program sarana bersama ibu bapa pula. Haiyoo tiba-tiba je suhu terus mencecah 100 ‘ C.. Bukan apa , sakit perut baru sibuk nak gali lubang. Ohhh .. ;|Read More →

Salam, Semalam ( Sabtu ) saya seperti biasa akan ke pasar pagi mingguan yang terletak lebih kurang 3 kilometer dari rumah. Ini memang rutin mingguan jika tidak ada kelas, mesyuarat , kursus dan sebagainya. Selepas membeli serba sedikit bahan mentah untuk memasak, saya bergerak ke gerai menjual tudung dan blouse wanita. Heheh.. biasalah sambil menyelam sambil minum air 😛Read More →