Salam petang Sabtu Tengok tajuk pun dah boleh agak. Ini tentu nak tulis tentang hari mengundi lagi. Lagi-lagi mengundi, lagi-lagi pilihan raya. Eh dah macam  tak ada tajuk lain ye kau Cik Kiah nak pilih buat entri… Ke dah bertukar jadi blog politik pula ni ? Heheh …. tak ada tukar-tukarnye pun. Ini masih blog caca merba lagi . Tulis cerita pasal pilihan raya tu sebab trending sekarang begitu. Kena laa ikut isu semasa jugak kan. Itu kan keyword yang tengah meletopRead More →

Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang Lagi Maha Mengasihani Entri petang Rabu yang saya cuba agar ‘ direct to the point ‘, mengurangkan sikap talkative yang ada masanya menyerang tanpa signal…. hahaha 😀 Asyik sibuk membuat post tentang etika pilihan raya, calon bebas pilihan raya dan segala apa saja berkaitan PRU 13 ni, mungkin secara tak sedar menyebabkan diri ter ‘alpa’ seketika. Sibuk berkata-kata tentang urusan duniawiRead More →

Salam, Entri ringkas senarai 27 anggota BN bertanding tiket bebas untuk dikongsi bersama berkaitan perkembangan pilihan raya umum ke-13 yang bakal berlangsung 5 Mei nanti. Sempat saya kutip maklumat mengenai 27 yang ‘dilabelkan’ sebagai pengkhianat dalam UMNO kerana melakukan ‘Kamikaze Politik’menjelang PRU 13 melalui akhbar Harian Metro hari ini. Dikatakan bahawa tindakan 27 orang ahli parti komponen Barisan Nasional ini walau bagaimanapun tidak akan membawa perpecahan undi yang besarRead More →

Salam, Semua tentu sedia maklum kita sekarang berada dalam mood  atau pun suasana pilihan raya. Makanya bercerita, bercakap dan menulis tidak lari juga dari memperkatakan tentang hal ini. Dalam tempoh menuju kepada hari membuang undi, banyak senario yang berlaku sepanjang hari. Sabtu lepas, selepas pulang dari pasar saya bertemu dengan seorang pakcik penjaja ikan ketika singgah menghantar nasi dagang buat emak. Emak memang suka nasi dagangRead More →

Salam, Bahang PRU-13 makin terasa. Hari ini senarai calon negeri telah dikeluarkan.Ada yang menepati jangkaan, tak kurang juga yang sebaliknya. Sayang sekali tak sempat nak beli akhbar hari ni. Habis sekelip mata, laris macam pisang goreng panas. Insyaallah, jika sempat saya akan tulis sedikit entri ringkas berkaitan senarai calon negeri bagi pilihan raya umum kali ke-13 ni untuk makluman semua. Tapi sebelum itu, jom sama2 kita tengok jadual pilihan raya umumRead More →

Salam petang Jumaat, Sana-sini sudah heboh dengan cerita pilihan raya. Di kawasan masing-masing rancak bercerita tentang peribadi calon yang terpilih . Ada yang suka, ada yang tidak. Ada yang layak, ada juga yang sebaliknya.. Perang poster juga sudah bermula. Mata dan dacing ada di mana-mana..bulan yang biasa dilihat pada waktu malam, kini kala siang hari juga sudah mengambang … 😀Read More →