Tag Archives: PRU 13

KEMERIAHAN BERGANDA BULAN MEI

Salam petang Sabtu Tengok tajuk pun dah boleh agak. Ini tentu nak tulis tentang hari mengundi lagi. Lagi-lagi mengundi, lagi-lagi pilihan raya. Eh dah macam  tak ada tajuk lain ye kau Cik Kiah nak pilih buat entri… Ke dah bertukar jadi blog politik pula ni ? Heheh …. tak ada tukar-tukarnye pun. Ini masih blog caca merba lagi .… Read More »

TANDA-TANDA KEMATIAN

Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang Lagi Maha Mengasihani Entri petang Rabu yang saya cuba agar ‘ direct to the point ‘, mengurangkan sikap talkative yang ada masanya menyerang tanpa signal…. hahaha 😀 Asyik sibuk membuat post tentang etika pilihan raya, calon bebas pilihan raya dan segala apa saja berkaitan PRU 13 ni, mungkin secara… Read More »

SENARAI 27 ANGGOTA BN BERTANDING TIKET BEBAS

Salam, Entri ringkas senarai 27 anggota BN bertanding tiket bebas untuk dikongsi bersama berkaitan perkembangan pilihan raya umum ke-13 yang bakal berlangsung 5 Mei nanti. Sempat saya kutip maklumat mengenai 27 yang ‘dilabelkan’ sebagai pengkhianat dalam UMNO kerana melakukan ‘Kamikaze Politik’menjelang PRU 13 melalui akhbar Harian Metro hari ini. Dikatakan bahawa tindakan 27 orang ahli parti komponen Barisan… Read More »

CERITA PILIHAN RAYA : Panduan Tata Etika Pilihan Raya

Salam, Semua tentu sedia maklum kita sekarang berada dalam mood  atau pun suasana pilihan raya. Makanya bercerita, bercakap dan menulis tidak lari juga dari memperkatakan tentang hal ini. Dalam tempoh menuju kepada hari membuang undi, banyak senario yang berlaku sepanjang hari. Sabtu lepas, selepas pulang dari pasar saya bertemu dengan seorang pakcik penjaja ikan ketika singgah… Read More »

INFO SEJARAH PILIHAN RAYA UMUM DI MALAYSIA

Salam, Bahang PRU-13 makin terasa. Hari ini senarai calon negeri telah dikeluarkan.Ada yang menepati jangkaan, tak kurang juga yang sebaliknya. Sayang sekali tak sempat nak beli akhbar hari ni. Habis sekelip mata, laris macam pisang goreng panas. Insyaallah, jika sempat saya akan tulis sedikit entri ringkas berkaitan senarai calon negeri bagi pilihan raya umum kali… Read More »

PANDUAN PENGGUNAAN DAKWAT KEKAL PRU-13

Salam petang Jumaat, Sana-sini sudah heboh dengan cerita pilihan raya. Di kawasan masing-masing rancak bercerita tentang peribadi calon yang terpilih . Ada yang suka, ada yang tidak. Ada yang layak, ada juga yang sebaliknya.. Perang poster juga sudah bermula. Mata dan dacing ada di mana-mana..bulan yang biasa dilihat pada waktu malam, kini kala siang hari… Read More »