Salam petang Sabtu Tengok tajuk pun dah boleh agak. Ini tentu nak tulis tentang hari mengundi lagi. Lagi-lagi mengundi, lagi-lagi pilihan raya. Eh dah macam  tak ada tajuk lain ye kau Cik Kiah nak pilih buat entri… Ke dah bertukar jadi blog politik pula ni ? Heheh …. tak ada tukar-tukarnye pun. Ini masih blog caca merba lagi . Tulis cerita pasal pilihan raya tu sebab trending sekarang begitu. Kena laa ikut isu semasa jugak kan. Itu kan keyword yang tengah meletopRead More →

Dalam akhbar Harian Metro hari ini ( ** Mr Hubby  memang beli akhbar ini sejak dari dulu-dulu lagi di samping Berita Harian. So, itu sebabnya sumber rujukan saya banyak datang  dari akhbar ini ) ada dinyatakan bagaimana cara pelaksanaan undi awal dalam sesuatu pilihan raya dijalankan. Bukan semua orang suka membeli akhbar. Sesetengahnya hanya tumpang baca di kedai kopi. YangRead More →

Salam Selasa, Semalam dalam sebuah akhbar ada disiarkan kisah seorang kanak-kanak OKU yang  disula dengan dawai besi oleh seorang remaja di sebuah pusat jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat berdekatan Seremban. Tak pasti pula sama ada berita itu ada disiarkan di Buletin Utama malam semalam sebab saya berada di luar ketika itu. Kalian boleh cuba belek-belek semula Harian Metro semalamRead More →

Salam, Semua tentu sedia maklum kita sekarang berada dalam mood  atau pun suasana pilihan raya. Makanya bercerita, bercakap dan menulis tidak lari juga dari memperkatakan tentang hal ini. Dalam tempoh menuju kepada hari membuang undi, banyak senario yang berlaku sepanjang hari. Sabtu lepas, selepas pulang dari pasar saya bertemu dengan seorang pakcik penjaja ikan ketika singgah menghantar nasi dagang buat emak. Emak memang suka nasi dagangRead More →

Salam, Bahang PRU-13 makin terasa. Hari ini senarai calon negeri telah dikeluarkan.Ada yang menepati jangkaan, tak kurang juga yang sebaliknya. Sayang sekali tak sempat nak beli akhbar hari ni. Habis sekelip mata, laris macam pisang goreng panas. Insyaallah, jika sempat saya akan tulis sedikit entri ringkas berkaitan senarai calon negeri bagi pilihan raya umum kali ke-13 ni untuk makluman semua. Tapi sebelum itu, jom sama2 kita tengok jadual pilihan raya umumRead More →

Salam petang Jumaat, Sana-sini sudah heboh dengan cerita pilihan raya. Di kawasan masing-masing rancak bercerita tentang peribadi calon yang terpilih . Ada yang suka, ada yang tidak. Ada yang layak, ada juga yang sebaliknya.. Perang poster juga sudah bermula. Mata dan dacing ada di mana-mana..bulan yang biasa dilihat pada waktu malam, kini kala siang hari juga sudah mengambang … 😀Read More →