Tag Archives: keluarga

7 HALANGAN MEMBINA PERIBADI POSITIF ANAK-ANAK

Anak adalah penyeri kehidupan berkeluarga. Saat lahirnya seorang anak, maka bermulalah tugas kita sebagai ibu bapa untuk mencorak peribadi  mereka. Dalam hal mendidik anak-anak, ramai di antara kita terlupa bahawa didikan yang berkesan adalah sewajarnya  mengikut zaman kelahiran anak-anak itu sendiri. Mengguna pakai cara didikan yang pernah kita sendiri terima daripada ayah dan ibu dahulu, sesetengahnya… Read More »

CABARAN MEMBESARKAN ANAK REMAJA

Tengah hari tadi, selesai tugas saya sempat lepak-lepak hilangkan penat kat SALC PSS. Masa suka2 baca novel kanak-kanak, rakan saya sempat tayangkan sebuah filem bertajuk “Aku Tak Bodoh “. Arahan siapa tak pasti lah ( huhu…sori ye). Tujuannye nak dedahkan pada budak2 yang dah habis exam tu pada moral value yang sepatutnya ada dalam kehidupan berkeluarga dan bagaimana cara… Read More »