Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua. Update ringkas malam ini tentang CPUV Nuffnang Bulan September & Oktober. Motif sharing hari ni langsung tak ada niat nak menunjuk-nunjuk pun. Sekadar mengisi keperluan blog agar ada entri baru yang mungkin ingin anda baca hehe .. perasan la macam ada pembaca setia gituuu ūüėÄ

Semasa blogwalking, saya perhatikan semakin ramai kaum wanita daripada pelbagai peringkat umur  termasuk yang berpangkat nenek terjun ke dalam bidang penulisan blog. Dengan pelbagai sebab yang tersendiri, fenomena ini bagi saya satu perkara yang sihat.  Daripada duduk bertenggek di anak tangga rumah jiran menunggu orang lalu untuk diumpat ( hehehContinue Reading

Tukar ! Tukar ! Tukar ! Sesi lepas geram … grrr Bukan tukar langsir, perabut atau kereta baru bersempena Aidil Fitri yang bakal disambut minggu hadapan … tapi kalau ada yang nak sponsor boleh juga ekeke :P. Tukar yang ¬†dimaksudkan di sini meliputi 3 perkara . Jika berjaya tukar, tenteramContinue Reading

Salam, Sementara ada ruang , saya ingin berkongsi dengan rakan blogger dan juga bakal rakan blogger tentang Panduan SEO Merah Jambu Panduan SEO merah jambu untuk blogger ni ditulis  oleh seorang blogger terkenal yang  sangat layak untuk digelar sifu  khas untuk mereka yang bergelar blogger dan juga blogger to be.

Hidup sebagai blogger dalam dunia blogging ni adakalanya aneh .. Tiba pada satu tahap apabila timbulnya keperluan untuk update dengan segera, hobi bersiar-siar, keluar makan2 atau window shopping mudah saja ditolak ketepi, sedangkan dahulu bersantai-santai dengan keluarga pada hujung minggu itulah merupakan aktiviti wajib yang kalau ditangguhkan boleh bikin anak2 atau diriContinue Reading

Salam Ahad, Semalam, jam 2.35 petang siap terbitkan satu entri bertajuk ‘Buat Duit Dengan Affiliate”. Lega kata telah di kota ūüôā Selepas Asar, lebih kurang jam 5.45 petang kami sekeluarga ke ANEKA Jitra Mall untuk beli stok barang2 dapur. Huhu, jauh pi beli barang. Macamlah kat Kangar dah tak adaContinue Reading

Salam, Dunia penulisan blog banyak ragamnya. Sama seperti bidang kerja yang lain. Memilih untuk menulis blog atau dalam bahasa paling mudah, menjadi blogger adalah merupakan pilihan yang dibuat sendiri. Tentunya tak ada paksaan. Mahu menulis dan menghurai tentang apa terletak di tangan masing-masing. Tapi bukan semua orang suka dengan apaContinue Reading

Salam hujung minggu Hujung minggu ini kami sekeluarga  tidak ke mana-mana. Hafiy terlibat dengan Seminar UPSR anjuran Kelab TaHa. Selepas menghantar Hafiy mendaftar di lobi Hotel Putra Palace, saya, Mr Hubby dan si abang singgah sekejap di sebuah restoran. Roti canai dan tosei ( tosai ?) jadi pilihan sarapan pagiContinue Reading

Salam semua Sempena tahun¬†2013 yang bakal menjelang ni,tak¬†teringin ke nak tukar kepada¬†domain sendiri ? Asyik2 dengan domain percuma saja, apa kata tukar kepada self hosted domain yang establish sikit … Semua sudah sedia maklum kan bahawa memiliki domain sendiri ni mempunya lebih banyak keistimewaannya berbanding penggunaan domain percuma. Jika nak,Continue Reading

Dianggarkan pada hari ini sahaja terdapat lebih kurang 60 juta blog di seluruh dunia.Pada era blog sebagai medium atau alat  menyampaikan maklumat, di mana terdapat pilihan domain percuma dan berbayar , maka peluang setiap orang untuk bergelar blogger adalah sangat besar dan sangat mudah. Dengan blogspot dan wordpress.com sebagai tapak contohnya, semua orangContinue Reading