Tag Archives: bisnes putu

REVIEW RINGKAS VIDEO EBOOK PANDUAN BUAT PUTU

Masih lagi cerita putu buluh putu bambu 🙂 Sila jangan marah uols … Bila datang angin promosi, macam ni lah jadinya. Bukan apa, entri putu semalam masih agak kurang memuaskan hati sebab dah tulis panjang berjela, tak sempat pula nak bercerita lanjut. So, petang ni nak buat review ringkas video ebook panduan buat putu langkah demi langkah.… Read More »

PUTU BAMBU PUTU BULUH

Putu bambu putu buluh adalah benda sama yang merujuk kepada sejenis kuih kategori tradisional yang memang popular dalam kalangan masyarakat Malaysia. Di sesetengah tempat seperti kat tempat saya ni ia dipanggil putu buluh, manakala di tempat-tempat lain disebut sebagai putu bambu. Bambu tu kan berasal daripada perkataan ‘bamboo’ yang bermaksud buluh.

IDEA BISNES BULAN RAMADHAN

Salam sejahtera semua, Walaupun Ramadhan belum lagi tiba, saya pasti ramai antara kita terutama kaum ibu yang sudah mula mengira-ngira bajet hari raya untuk seisi keluarga pada tahun ni. Walaupun baju baru, langsir baru, perabut baru bukan satu kemestian untuk menyambut hari penuh meriah nanti, tapi semacam dah jadi satu trend pula pada zaman sekarang… Read More »