Masih lagi cerita putu buluh putu bambu ūüôā Sila jangan marah uols … Bila datang angin promosi, macam ni lah jadinya. Bukan apa, entri putu semalam masih agak kurang memuaskan hati sebab dah tulis¬†panjang berjela, tak sempat pula nak bercerita lanjut. So, petang ni nak buat review¬†ringkas video ebook panduan buat putu langkah demi langkah. Video Ebook yangRead More →

Putu bambu putu buluh adalah benda sama yang merujuk kepada sejenis kuih kategori tradisional yang memang popular dalam kalangan masyarakat Malaysia. Di sesetengah tempat seperti kat tempat saya ni¬†ia dipanggil putu buluh, manakala di tempat-tempat lain disebut sebagai putu bambu. Bambu tu kan berasal daripada perkataan ‘bamboo’ yang bermaksud buluh.Read More →

Salam sejahtera semua, Walaupun Ramadhan belum lagi tiba, saya pasti ramai antara kita terutama kaum ibu yang sudah mula mengira-ngira bajet hari raya untuk seisi keluarga pada tahun ni. Walaupun baju baru, langsir baru, perabut baru bukan satu kemestian untuk menyambut hari penuh meriah nanti, tapi semacam dah jadi satu trend pula pada zaman sekarang nakkan yang baru-baru je pada hari raya nanti. Jangan lupa ye puan-puan, asyik minta encik suami belikan yang serba baru, nanti tak pasal-pasal dapat¬†‘rakan kongsi’ ¬†baru pula ;PRead More →