Jalan-jalan di Pasar Serikin

Salam sejahtera semua, Yes masih lagi berkisar tentang Sarawak. Tapi kali ni fokus pada jalan-jalan di Pasar Serikin pulak. Itu pun cerita sekadar pada pandangan mata saya selama hampir 3 jam di sana. Nak tau lebih-lebih kena tanya orang tempatan sendiri . Tak  pun pi sendirilah jalan-jalan di pasar Serikin ni hehehe. Ok tanpa membuang

Pengalaman Kali Pertama ke Bumi Kenyalang

Salam sejahtera salam hormat untuk semua, Lama tenggelam hari ini timbul pulak 😀 Usahkan ke laut, ke teras bumi pun hakak dah sampai tau huhu iyo lah sangat tuu Alhamdulillah masih ada di sini.. masih diberi kesempatan untuk menghirup udara  yang dah tak berapa nak segar ni. Nak segar macam mana lagi kalau dalam bernafas… Read More »

Panduan Memulakan Bisnes Sendiri

Assalamualaikum semua, Apabila bercakap tentang usaha memulakan bisnes sendiri ,saya percaya bukan saya seorang sahaja yang tercari-cari bagaimana formula atau resepi yang boleh digunapakai dalam mengejar impian memiliki perniagaan sendiri seterusnya mencapai impian bergelar usahawan berjaya. Tak kiralah sama ada perniagaan sendiri tu dilakukan secara offline atau online

Instant Shawl Farah Ainn Koleksi Baru Dari TSC

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Salam sejahtera semua Tudung kanak-kanak instant shawl Farah Ainn koleksi baru  dari TSC atau nama penuhnya Tudung Si Comel kini

Baju Kurung Najwa Corak Terbaru Dari Sweet Muslimah

Salam sejahtera semua Uolls !! ….. Baju Kurung Najwa corak terbaru dari Sweet Muslimah kini in da house ye.. Ye laa siapa lagi kalau bukan Peneraju Pasaran Baju Muslimah Online Terbesar di Malaysia yang osem mosem meletop letop tu . Owhhh  Sweet Muslimah dambaan hati ku hehehe 😀 Sebagai peminat, pengguna dan juga pemasar produk-produk… Read More »

Kelebihan Beli Buku Secara Online di BookCafe

Mungkin masih ramai yang tak sedar akan banyaknya kelebihan beli buku secara online di BookCafe. Just my personal thoughts. Mungkin lain orang lain pula pendapatnya ..Terpulang kepada pandangan masing-masing lah kan. Apa yang tercoret di sini berdasarkan pengalaman sendiri sebagai seorang pengguna. Yup, betul. Memang hobi saya merayap kat kedai buku .Pantang

40 Kisah Palsu Tapi Masyhur

Salam hujung minggu Sharing hari ini khas untuk yang suka foward2 hadis dan tazkirah melalui aplikasi sosial …… 40 Kisah Palsu Tapi Masyhur 😀 Setelah sekian lama ( aisehhh 😀 macam lama bebenor ye ), hari ni barulah dapat menarik nafas lega sikit daripada segala kesibukan kerja yang tak berhenti menghambat semenjak masuknya tahun baru… Read More »

Sweet Muslimah Program Affiliate Terbaik

Sweet Muslimah program affiliate terbaik .. Wah,wah,wah melampau tak kalau saya katakan macam tu .. 🙂 15 hari tanpa entri terbaru setelah datangnya 2016, tiba-tiba muncul je  terus beri kenyataan Sweet Muslimah program affiliate terbaik .. ho ho marah lah nanti para pengendali program affiliate yang lain ye. Sebenarnya, itu sekadar pandangan peribadi. Atas sebab

Senarai Cuti Umum Negeri-negeri di Malaysia Tahun 2016

Senarai cuti umum negeri-negeri di Malaysia tahun 2016  untuk rujukan semua. Seandainya ada perancangan untuk mengadakan majlis pertunangan, majlis perkahwinan, reunion , mengikuti trip pelancongan dalam mahu pun luar negeri, atau apa saja perancangan lain yang mungkin memerlukan tempoh agak panjang anda bolehlah merujuk jadual Senarai Cuti Umum Negeri-negeri di Malaysia Tahun 2016  yang saya… Read More »