Assalamualaikum semua, Apabila bercakap tentang usaha memulakan bisnes sendiri ,saya percaya bukan saya seorang sahaja yang tercari-cari bagaimana formula atau resepi yang boleh digunapakai dalam mengejar impian memiliki perniagaan sendiri seterusnya mencapai impian bergelar usahawan berjaya. Tak kiralah sama ada perniagaan sendiri tu dilakukan secara offline atau onlineRead More →

Lelaki kucing 3 tahun dulu, saya pernah menulis tentang lelaki kucing ini. Hingga ke hari ini dia masih lagi seperti lelaki kucing yang dahulu. Kesusahan hidup tidak pernah memiskinkan hatinya . Lelaki kucing ini kaya jiwanya dengan rasa belas dan rasa kemanusiaannya. Jika dibandingkan betapaRead More →

Salam sejahtera semua Uolls !! ….. Baju Kurung Najwa corak terbaru dari Sweet Muslimah kini in da house ye.. Ye laa siapa lagi kalau bukan Peneraju Pasaran Baju Muslimah Online Terbesar di Malaysia yang osem mosem meletop letop tu . Owhhh  Sweet Muslimah dambaan hati ku hehehe 😀 Sebagai peminat, pengguna dan juga pemasar produk-produk Sweet Muslimah seperti blouse Muslimah , jubah Muslimah, Muslimah nursing blouse,Read More →

Mungkin masih ramai yang tak sedar akan banyaknya kelebihan beli buku secara online di BookCafe. Just my personal thoughts. Mungkin lain orang lain pula pendapatnya ..Terpulang kepada pandangan masing-masing lah kan. Apa yang tercoret di sini berdasarkan pengalaman sendiri sebagai seorang pengguna. Yup, betul. Memang hobi saya merayap kat kedai buku .PantangRead More →

Salam hujung minggu Sharing hari ini khas untuk yang suka foward2 hadis dan tazkirah melalui aplikasi sosial …… 40 Kisah Palsu Tapi Masyhur 😀 Setelah sekian lama ( aisehhh 😀 macam lama bebenor ye ), hari ni barulah dapat menarik nafas lega sikit daripada segala kesibukan kerja yang tak berhenti menghambat semenjak masuknya tahun baru 2016 ni. Petang yang damai ni ( ps : damai laa sekejap rasanya sebab esok bermulanya cuti CNY untuk seminggu, so boleh le Cik Kiah fokus kepada keluarga dan juga aktivitiRead More →

Sweet Muslimah program affiliate terbaik .. Wah,wah,wah melampau tak kalau saya katakan macam tu .. 🙂 15 hari tanpa entri terbaru setelah datangnya 2016, tiba-tiba muncul je  terus beri kenyataan Sweet Muslimah program affiliate terbaik .. ho ho marah lah nanti para pengendali program affiliate yang lain ye. Sebenarnya, itu sekadar pandangan peribadi. Atas sebabRead More →

Senarai cuti umum negeri-negeri di Malaysia tahun 2016  untuk rujukan semua. Seandainya ada perancangan untuk mengadakan majlis pertunangan, majlis perkahwinan, reunion , mengikuti trip pelancongan dalam mahu pun luar negeri, atau apa saja perancangan lain yang mungkin memerlukan tempoh agak panjang anda bolehlah merujuk jadual Senarai Cuti Umum Negeri-negeri di Malaysia Tahun 2016  yang saya siarkan di sini bagi membantu memudahkan anda menyusun rancangan dengan lebih awal dan teratur. Mungkin aktiviti atau program yang dirancang boleh dilaksanakan pada Cuti Sambutan Tahun Baru Cina,Read More →

Di sini dikongsikan Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam bagi tahun 2016 untuk semua kakitangan awam di seluruh negara. Semoga dengan adanya jadual pembayaran gaji bagi tahun 2016 ini akan dapat  dijadikan  panduan kepada semua kakitangan awam untuk merancang lebih awal corak perbelanjaan pendapatan  masing-masing seterusnya mungkin untuk menyusun budget perayaan dan percutian keluargaRead More →

Idea sedia bekal ke sekolah untuk anak . Relevankah idea sedia bekal ke sekolah untuk anak bagi dipraktikkan oleh ibu-ibu moden dan berkerjaya pada zaman sekarang ? Apabila menyebut tentang bawa bekal ke sekolah, teringat tentang kegigihan emak yang tak pernah jemu membekalkan saya dengan nasi goreng atau nasi lemak setiap hari untuk saya makan ketika waktu rehat di sekolah. Logiknya tindakan emakRead More →