‘GURU’ BLOGGING PERTAMA SAYA

Blogging pun kena berguru. Tapi dek kerana jauhnya saya di sini, sedangkan sifu2 blogger terkenal dok jauh nun di sana, sukar untuk hadiri bengkel2 mereka. Apatah lagi pekerjaan saya tidak memperuntukkan cuti sewenang-wenangnya terutama jika ia melibatkan hal2 di luar bidang tugas… Hehe…. orang kata ‘hendak seribu daya, tak nak seribu dalih…’, insyaAllah, mungkin di… Read More »

BLOGGING PUN KENA BERGURU

Menulis jurnal maya ataupun ringkasnya blog,dengan tujuan yang pelbagai seperti menyuarakan pendapat, mengkritik, merakam catatan peribadi malah sebagai alat promosi perniagaan  sudah menjadi satu trend yang amat digemari pada masa kini. Untuk memastikan blog menjadi alat penyampai yang berkesan dan boleh mempengaruhi pemikiran atau sebarang tindakan , maka menulis blog wajar ada panduan khusus. Personally,… Read More »

KENALI WATAK ANAK KITA

Salam hujung minggu Kisah yang nak saya kongsikan hari ni tak de kaitan dengan bisnes dropship mahupun tips pilih template untuk naikkan rating blog. Walaupun peristiwa ni dah berlaku beberapa minggu lepas, tapi until hari ni saya tak boleh lupa…. Rasa geram  ada,nak ketawa pun ada… Al kisah sorang murid lelaki Tahun 4C, namanya biarlah saya sebutkan sebagai MA… Read More »

PILIHLAH TEMPLATE MESRA SEO

Tadaaa……. Wajah baru blog ni dengan menggunakan Platform. Ok tak ? Since mula publish en3 pertama blog ke-2 saya ni , tak tau dah berapa puluh kali tukar themes gara-gara tak puas hati dengan macam2 perkara seperti layout ,  loading speed dan sebagainya. Boleh menang award  blogger gila themes woo kalau macam ni..  🙂 Biasalah, blogger… Read More »

LANGKAH – LANGKAH MENJADI AGEN DROPSHIP

Dalam dok sibuk buat en3 pasal dropship,termelencong pula ke bab budget 2013. Orang cerita pasai budget, kita pun nyibuk jugak. Haa, tu yang tajuk ni jadi terlangkau pula.So, di sini saya nak kongsikan sikit tentang cara atau step yang perlu diambil untuk menjadi seorang agen dropship. Lepas ni, maybe tak tulis dah tentang dropship. Lagipun semua orang dah faham kan…kalau… Read More »

CABARAN MEMBESARKAN ANAK REMAJA

Tengah hari tadi, selesai tugas saya sempat lepak-lepak hilangkan penat kat SALC PSS. Masa suka2 baca novel kanak-kanak, rakan saya sempat tayangkan sebuah filem bertajuk “Aku Tak Bodoh “. Arahan siapa tak pasti lah ( huhu…sori ye). Tujuannye nak dedahkan pada budak2 yang dah habis exam tu pada moral value yang sepatutnya ada dalam kehidupan berkeluarga dan bagaimana cara… Read More »

PRODUK DROPSHIP PALING POPULAR

Masih lagi tentang perniagaan dropship. Pada en3 lepas, ada saya senaraikan 8 link pembekal produk dropship. Petang ni, sayasambung sikit tentang produk paling popular dalam bisnes dropship. 10 antara produk tersebut adalah : 1). Baju kurung, baju kebaya, jubah , abaya dan kaftan 2). Tudung ( termasuk aksesori seperti inner ) 3). T’shirt @ blouse Muslimah ( + nursing,

BISNES DROPSHIP: Nak Jual Apa ?

Selamat Hari Malaysia untuk semua rakyat Malaysia. Jom kita semua bersatu untuk pertahankan keamanan negara. Toksah lah dok berpecah-belah, takut nanti tanah air kita tergadai ke tangan orang lain pula. Ok, semalam saya ada tulis en3 berkaitan bisnes dropship.Amacam,dah faham ke ? Kalau masih samar2, baca sekali lagi Now, nak tentukan apa jenis produk atau barang yang… Read More »

APAKAH DROPSHIP ?

Salam perkenalan & persahabatan, Entri pertama blog ni saya nak kupas sikit tentang dropship. Mungkin ramai yang dah pernah dengar tentang dropship ni tapi masih blur…So, saya harap, selepas baca entri ni, kalian dapat la faham apakah itu dropship. Secara ringkas, dropship ni adalah  proses membekalkan @ menjual produk ( tak kira laa baju,tudung ,handbag ke atau apa..) kepada pembeli atau pelanggan tanpa… Read More »