Elegan namun tetap sopan. Secara peribadi, itulah yang dapat saya katakan bagi setiap rekaan t’shirt muslimah SweetMuslimah.Com. Bagi wanita berkerjaya seperti saya, tuntutan tugas di luar waktu rasmi memerlukan saya untuk memilih dan mengenakan pakaianRead More →

Sindrom pra haid ( PMS ) adalah salah satu daripada pelbagai cabaran hidup yang perlu dilalui oleh kebanyakan wanita di dunia.  Namun, walaupun ia berkait rapat dengan wanita bukan bermakna para lelaki tidak harus ambil tahu tentang ini. Jika anda seorang lelaki atau  suami , terutamanya yang bakal  mendirikan rumah tangga atau baru sahaja berkahwin, anda disarankan agar membaca entriRead More →

Assalamualaikum & Salam sejahtera buat semua Cara hilangkan parut jerawat ini sebenarnya adalah entri draft yangsedia  ada dalam simpanan. Planning nya nak publish selepas misi cantik hujung tahun. Tup-tup contest SEO Eridy pula memintas. Semalam pula tak sempat buat apa-apa kerana dari pagi hingga jam 7 malam berada dalam  perjalanan, kembali ke rumah sendiri  selepas hampir 9 hari di negeri penyu bertelur merasa nikmat ‘hujan lebat tempias banjir’ di rumah mertua. Jadi untuk tatapan rakan pembaca semua, jom lihat cara hilangkan parut jerawatRead More →

Selesai sudah cerita misi cantik hujung tahun part 1 jadi apa kata kita terus saja ke misi seterusnya iaitu misi cantik hujung tahun part 2. Ok, seperti yang telah dimaklumkan dalam entri lepas, misi cantik hujung tahun part 2 ini memberi penekanan kepada kecantikan dalaman. Selalunya jika bahagian dalam sihat dan cantik, ia akan jelas terpancar pada bahagian fizikal atau luaran.Read More →

Semakin hampir menuju ke penghujung 2013, semakin rancak orang berbicara tentang azam baru. Nak perbanyakkan amal ibadat, nak tinggalkan sifat-sifat kurang baik, nak berjimat, nak berhenti merokok, nak kahwin, nak tambah anak, nak tambah isteri … hoho macam tu pun ada ye :-D.Read More →

3 entri berkaitan penjagaan kesihatan ibu hamil sudah disiarkan. Tak seimbang pula jika tiada info tentang bayi kan.. Ada ibu hamil, tentu lah ada bayi .. Heheh alasan konkrit untuk tulis entri berkaitan punca dan masalah bayi pra matang 😛 Entri akan cuba diringkaskan seringkas mungkin. Sebenarnya Cik Kiah sibuk berkursus seminggu ni, tapi pada masa sama sebolehnya masih nak cuba kekalkan momentumRead More →

Salam hormat Masih lagi entry berkaitan kehamilan. Terkadang ada masa-masanya sudah menjadi tabiat tak rasmi saya menulis beberapa entri berfokus kepada sesuatu topik. Tujuannya sekadar memberi kesinambungan bagi setiap entri terdahulu. Biar ada kepuasan dalam menulis dan kepada mereka yang singgah mencari rujukan, biar persinggahan mereka tidaklah menjadi sia-siaRead More →

Selamat Hari Malaysia buat semua warga Malaysia. Jom sama-sama kita pertahankan kedaulatan tanah air tercinta…semaaaangat gituuu 😛 Rentetan dari cerita Sweet September, kelahiran Si Adik juga ada ceritanya sendiri. Kerana keadaan pergerakannya semasa dalam kandungan tidak aktif dan kandungan sudah terlebih hari ( cerita +- 10 tahun dahulu tak sama macam sekarang. Jika sekarang,tentu dah lama kena operate ), maka saya terpaksa di induce ( kelahiran paksa ). Jika Si Abang memakan masa 12 jamRead More →

Sweet September … Bukan tajuk lagu mahupun kumpulan kugiran , tapi tajuk entri untuk kali ni 😛 September yang datang dengan momen-momen penuh indah. Bukan kerana birthday saya atau birthday Mr Hubby. Juga bukan detik ulangtahun perkahwinan kami.Read More →

Petang semalam semasa menunggu anak bujang remaja habis sesi persekolahannya jam 2:40 petang, saya sempat juga tinjau-tinjau blog sendiri. Masa ni lah ternampak ada kelibat iklan Lactacyd si Cecair Pembersih Wanita menari-nari pada bahagian leaderboard. Terdetik di hati entah-entah CPUV baru masuk kot tapi saya malas nak godek akaun Nuffnang untuk check. Biarlah, kalau itu memang CPUV baru, alhamdulillah rezeki Syawal.Read More →