Home » Archive by categoryUmum

Senarai Cuti Umum Negeri-negeri di Malaysia Tahun 2016

kalendar 2016
Senarai cuti umum negeri-negeri di Malaysia tahun 2016  untuk rujukan semua. Seandainya ada perancangan untuk mengadakan majlis pertunangan, majlis perkahwinan, reunion , mengikuti trip pelancongan dalam mahu pun luar negeri, atau apa saja perancangan lain yang mungkin memerlukan tempoh agak panjang anda bolehlah merujuk jadual Senarai Cuti Umum...
Continue reading

JADUAL PEMBAYARAN GAJI KAKITANGAN AWAM BAGI TAHUN 2016

Tarikh-Dan-Jadual-Pembayaran-Gaji-Kakitangan-Awam
Di sini dikongsikan Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam bagi tahun 2016 untuk semua kakitangan awam di seluruh negara. Semoga dengan adanya jadual pembayaran gaji bagi tahun 2016 ini akan dapat  dijadikan  panduan kepada semua kakitangan awam untuk merancang lebih awal corak perbelanjaan pendapatan  masing-masing seterusnya mungkin untuk menyusun...
Continue reading

Makan Ikan Bakar di Restoran Api-Api

Makan ikan bakar di Restoran Api-Api Kuala Perlis
Assalamualaikum wbt, Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah Sabtu yang ‘ sarat’ dengan kerja-kerja mengurus rumah tangga , 75 % daripadanya adalah mencuci pakaian kotor, mengemas keseluruhan ruang-ruang dalam rumah, ke pasar dan memasak. Celah-celah kesibukan tu, sempat saya curi ruang waktu untuk menunaikan janji...
Continue reading

Peluang Kerjaya Sebagai Penterjemah Bebas

Contoh Iklan Translator Job
Peluang Kerjaya Sebagai Penterjemah Bebas Salam sejahtera untuk semua Pernah tak anda membeli atau membaca buku serta karya terjemahan semasa anda berkunjung ke kedai buku ? Saya sendiri pernah membeli beberapa buah buku motivasi yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu seperti “ Eat That Frog “ karya Brian...
Continue reading

MT Orkim Harmony Ditemui di Teluk Siam

Dahulu kapal terbang, sekarang kapal minyak pula. Tak tahu lah apa sudah berlaku dengan Malaysia ! Bezanya MH370 lenyap tanpa khabar berita hingga sekarang, namun alhamdulillah MT Orkim Harmony ditemui di Teluk Siam semalam.
Continue reading

5 Tips Asas Jika Hendak Membela Kucing

Salam Ahad Ke mana anda dan keluarga cuti kali ini ? Jika masih belum ke mana-mana, rancanglah ke mana-mana destinasi yang sesuai . Dekat pun ok, janji bercuti. Ini peluang untuk merapatkan semula ikatan kekeluargaan, meredakan ketegangan atau stress di samping memberi pendedahan dan pengalaman baru kepada anak-anak....
Continue reading

Berniaga Pada Bulan Puasa

Cepat betul masa berlalu. Pejam celik pejam celik, cuti penggal persekolahan datang lagi. Bermakna sudah separuh tahun kita meniti hari-hari mencabar pada tahun 2015 ini tanpa disedari. Kepada yang sudah mula bercuti, diucapkan selamat bercuti. Jika mahu balik kampung, rancanglah perjalanan sebaik-baiknya agar anda sekeluarga tiba ke pangkuan...
Continue reading

Tanam Sendiri Sayur-sayuran

Tak tahulah nak cakap sama ada tanam sendiri sayur-sayuran ni ada kaitan langsung dengan GST yang kecoh dan kepoh seluruh pelusuk alam maya sekarang ni atau tidak. Erkk, sayur kena GST tak … ?! Satu yang pasti, perbelanjaan isi rumah akan meningkat sedikit daripada kebiasaannya. Jadi alternatif yang...
Continue reading

Laman Pilih dan Tempah Hotel Online Terbaik di Malaysia

** Review  laman pilih dan tempah hotel online terbaik di Malaysia Salam hormat, Jika lebih kurang 2 tahun lalu, saya ada menulis review tentang blog pelancongan Jomjalan.Com, maka hari ini saya ingin menyentuh serba sedikit maklumat berkaitan sebuah lagi laman sesawang niche pelancongan yang mungkin anda belum  pernah...
Continue reading

Pinglers

Blogged.my Kongsi Macam2 Cerita