Umum – Kongsi Macam2 Cerita
Bukan Versi Mengumpat...

Category Archives

Entri berkaitan isu atau peristiwa semasa, info semasa dan panduan umum

Dec
29

Senarai Cuti Umum Negeri-negeri di Malaysia Tahun 2016

kalendar 2016

Senarai cuti umum negeri-negeri di Malaysia tahun 2016  untuk rujukan semua. Seandainya ada perancangan untuk mengadakan majlis pertunangan, majlis perkahwinan, reunion , mengikuti trip pelancongan dalam mahu pun luar negeri, atau apa saja perancangan lain yang mungkin memerlukan tempoh agak panjang anda bolehlah…

Dec
24

JADUAL PEMBAYARAN GAJI KAKITANGAN AWAM BAGI TAHUN 2016

Tarikh-Dan-Jadual-Pembayaran-Gaji-Kakitangan-Awam

Di sini dikongsikan Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam bagi tahun 2016 untuk semua kakitangan awam di seluruh negara. Semoga dengan adanya jadual pembayaran gaji bagi tahun 2016 ini akan dapat  dijadikan  panduan kepada semua kakitangan awam untuk merancang lebih awal corak perbelanjaan pendapatan …

Sep
12

Makan Ikan Bakar di Restoran Api-Api

Makan ikan bakar di Restoran Api-Api Kuala Perlis

Assalamualaikum wbt, Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah Sabtu yang ‘ sarat’ dengan kerja-kerja mengurus rumah tangga , 75 % daripadanya adalah mencuci pakaian kotor, mengemas keseluruhan ruang-ruang dalam rumah, ke pasar dan memasak. Celah-celah kesibukan tu, sempat saya curi…

Aug
23

Peluang Kerjaya Sebagai Penterjemah Bebas

Contoh Iklan Translator Job

Peluang Kerjaya Sebagai Penterjemah Bebas Salam sejahtera untuk semua Pernah tak anda membeli atau membaca buku serta karya terjemahan semasa anda berkunjung ke kedai buku ? Saya sendiri pernah membeli beberapa buah buku motivasi yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu seperti “ Eat…

Jun
19

MT Orkim Harmony Ditemui di Teluk Siam

Dahulu kapal terbang, sekarang kapal minyak pula. Tak tahu lah apa sudah berlaku dengan Malaysia ! Bezanya MH370 lenyap tanpa khabar berita hingga sekarang, namun alhamdulillah MT Orkim Harmony ditemui di Teluk Siam semalam.

Jun
7

5 Tips Asas Jika Hendak Membela Kucing

Salam Ahad Ke mana anda dan keluarga cuti kali ini ? Jika masih belum ke mana-mana, rancanglah ke mana-mana destinasi yang sesuai . Dekat pun ok, janji bercuti. Ini peluang untuk merapatkan semula ikatan kekeluargaan, meredakan ketegangan atau stress di samping memberi pendedahan…

May
31

Berniaga Pada Bulan Puasa

Cepat betul masa berlalu. Pejam celik pejam celik, cuti penggal persekolahan datang lagi. Bermakna sudah separuh tahun kita meniti hari-hari mencabar pada tahun 2015 ini tanpa disedari. Kepada yang sudah mula bercuti, diucapkan selamat bercuti. Jika mahu balik kampung, rancanglah perjalanan sebaik-baiknya agar…

Mar
29

Tanam Sendiri Sayur-sayuran

Tak tahulah nak cakap sama ada tanam sendiri sayur-sayuran ni ada kaitan langsung dengan GST yang kecoh dan kepoh seluruh pelusuk alam maya sekarang ni atau tidak. Erkk, sayur kena GST tak … ?! Satu yang pasti, perbelanjaan isi rumah akan meningkat sedikit…

Mar
22

Laman Pilih dan Tempah Hotel Online Terbaik di Malaysia

** Review  laman pilih dan tempah hotel online terbaik di Malaysia Salam hormat, Jika lebih kurang 2 tahun lalu, saya ada menulis review tentang blog pelancongan Jomjalan.Com, maka hari ini saya ingin menyentuh serba sedikit maklumat berkaitan sebuah lagi laman sesawang niche pelancongan…

Mar
16

Bahasa Tubuh Kucing

Salam sejahtera semua. Jika anda perasan, sudah agak lama tiada entri terbaru berkaitan kucing untuk dikongsikan di sini. Sebenarnya bukan tiada bahan penulisan berkaitan makhluk Allah yang comel tu malah saya kerap menyimpan artikel-artikel dari akhbar tempatan berkaitan tips penjagaan kucing sebagai bahan…

Status ApaCerita

PRchecker.info Kongsi Macam2 Cerita

Pinglers

Blogged.my Kongsi Macam2 Cerita