Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1437 Hijrah. Salam lebaran buat semua. Moga Aidil Fitri kali ini masih meriah diraikan di samping mereka yang tersayang. Berikan masa dan hargai setiap detik bersama sementara masih ada ruang dan peluang. Andai kata kehilangan hanya terasa setelah mereka ‘jauh’ dari sisi, penyesalanRead More →

Salam sayang salam hormat semua Jom shopping -shopping sempena  jualan murah akhir tahun aneka tudung cantik Cuti sekolah hari ni ada plan nak ke mana-mana tak ? Balik kampung ? Pergi berkelah atau window2 shopping ? Duk kat rumah aje ? Tak apa lah, mungkin belum masanya lagi nak pergi bercuti kan .. Duk kat rumah ok juga kan, boleh rehat-rehatkan diri atau buat pengubahsuaian susun atur perabot. Boring jugak ? Ok, apa kata layan jualan murah akhir tahun aneka tudung cantik secara onlineRead More →

Mencari ikhtiar hidup pada zaman ini memang mencabar. Ketidak stabilan ekonomi negara pada masa ini, pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST ) dan kejatuhan nilai ringgit dikatakan mula memberi kesan kepada rakyat. Ekoran daripada 3 perkara tersebut, diberitakan seramai 255 staf Kilang NAZA yang terletak di Gurun, telah diberhentikan kerja selepas jualan kenderaan kilang tersebut jatuh mendadak sekitar 40 % tahun ini.Read More →

Dunia akhir zaman memang macam –macam hal lahhh … Hai pening, pening ! Untuk santai-santai rehatkan minda , jom layan apa kisahnya dengan wanita Jepun yang angaukan Shabani si gorilla kacak. Agaknya spesies lelaki yang betul-betul berkarisma dan mampu menarik perhatian wanita dah pupus dari dunia ni kot 😀 Kisah Shabani Si Gorila Kacak ini ada disiarkan dalam segmen Global- Harian Metro, muka surat 75. Gorila kacak berusia 18 tahunRead More →