Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Cara Mudah Masak Resepi Daging Masak Hitam Yang Sedap Cara mudah masak resepi daging masak hitam yang sedap dan membuka selera ini mungkin berbeza mengikut tempat tinggal masing-masing serta budaya sesebuah tempat Setiap orang ada cara tersendiri memasak resepi daging masak hitam, malah bahan atau ramuan yang digunakan juga mungkin berbeza-beza. Di internet sendiri pun, jika dicari anda mungkin temui versi yang berbeza tentang resepi daging masak yang hitam.Read More →

Resepi Mudah Masak Lemak Buah Remunggai Assalamualaikum  semua Ada sesiapa tak yang mencari resepi mudah masak lemak buah remunggai untuk menu keluarga hari ni ? Kalau ada , bolehlah cuba resepi mudah masak lemak buah remunggai yang  hakak nak kongsikan hari ni. Sebenarnya ramai generasi sekarang ni yang tak pernah makan masak lemak buah remunggai ni. Jangankan makan, rupa sayur atau buah remunggai ni pun ada yang seumurRead More →

Salam Ramadhan Al-Mubarak Alhamdulillah, hari ini sudah pun masuk hari ke-7 kita menunaikan ibadah puasa. Syukur kerana masih dipinjamkan waktu untuk merasa nikmat berpuasa bersama keluarga tersayang tidak seperti mereka yang telah terlebih dahulu kembali kepada Nya. Moga puasa dan ibadah yang kita lakukan diterima dan mendapat ganjaran besar daripada Allah SWT. Hari terakhir cuti persekolahan penggal pertama . Bermakna, hari ini masih ada kesempatan untuk menyediakan sendiri sepenuhnya hidangan berbuka puasaRead More →

Sila angkat tangan siapa nak resepi inti karipap paling sedap hihi 😀 Well, Assalamualaikum readers Petang tadi selesailah sudah Kursus Pengurusan Pusat Sumber yang saya hadiri. Celah-celah berkursus dan berbengkel, sempat juga saya korek-korek rahsia dari seorang kawan tentang resepi inti karipap paling sedap dan tips untuk membuat karipap dengan jayanya. Sekejap lagi saya  share kan tentang resepi membuat inti karipap yang sedap lagi ohsem ni. SebelumRead More →

Sharing resepi lontong raya untuk kali ini .. Mood Hari Raya Aidil Fitri masih terasa walau pun hari ni dah masuk hari ke-18 Syawal bertandang. Kat tempat kerja, masih lagi rancak dapat jemputan jamuan raya dan rumah terbuka . Jamuan raya kelas pra sekolah, jamuan raya kelas pendidikan khas, jamuan raya tajaan mak cik kantin … macam2 jamuan raya lagi lah. Hmm, memang meriah raya kali ni. Nak ditolak tentu lah tak baik kan . Kata orang rezeki jangan ditolak, nahas janganRead More →

Alhamdulillah, Khamis 3 hari lepas, kami sekeluarga selamat kembali ke rumah setelah seminggu menghabiskan cuti di rumah mertua di Terengganu. Perjalanan pada hari tersebut berjalan lancar dan Alhamdulillah tidak tersangkut dalam mana-mana kesesakan jalan raya seperti lazimnya sebelum ini. Balik 3 hari lebih awal ni pun adalah satu strategi untuk mengelakkan ‘jam’ di samping menjimatkan penggunaan petrol. Ye lah, kalau dah stuck beberapa jam kat atas bukit Lebuh Raya Timur-Barat tu, tak ke surut tangki minyak tu kan… emmm nasib baiklah Shell sentiasa jadi pilihan kami . SHELL, Go Further ! HeheheRead More →

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Sedikit sharing hari ni tentang resepi minuman . Sebenarnya dah lama berkira-kira nak menulis entri ringkas berkaitan minuman ni, tapi asyik tertangguh-tangguh saja sampai ke hari ini. Semalam saya ajak si abang membantu saya di dapur menyediakan resepi Smoothie Hijau,  resepi minuman berasaskan buah dan yogurtRead More →