Tips Mudah Sebelum Memasak Paru Lembu

Salam Ramadhan Al-Mubarak Alhamdulillah, hari ini sudah pun masuk hari ke-7 kita menunaikan ibadah puasa. Syukur kerana masih dipinjamkan waktu untuk merasa nikmat berpuasa bersama keluarga tersayang tidak seperti mereka …

Kredit GOOGLE Images : Belajar Resepi Inti Karipap Paling Sedap

Resepi Inti Karipap Paling Sedap

Sila angkat tangan siapa nak resepi inti karipap paling sedap hihi 😀 Well, Assalamualaikum readers Petang tadi selesailah sudah Kursus Pengurusan Pusat Sumber yang saya hadiri. Celah-celah berkursus dan berbengkel, …

20150801_212038

Resepi Lontong Raya

Sharing resepi lontong raya untuk kali ini .. Mood Hari Raya Aidil Fitri masih terasa walau pun hari ni dah masuk hari ke-18 Syawal bertandang. Kat tempat kerja, masih lagi …

Jus Durian Belanda

Alhamdulillah, Khamis 3 hari lepas, kami sekeluarga selamat kembali ke rumah setelah seminggu menghabiskan cuti di rumah mertua di Terengganu. Perjalanan pada hari tersebut berjalan lancar dan Alhamdulillah tidak tersangkut …

green smoothie

Resepi Smoothie Hijau

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Sedikit sharing hari ni tentang resepi minuman . Sebenarnya dah lama berkira-kira nak menulis entri ringkas berkaitan minuman ni, tapi asyik …

Tak Sanggup Tunggu

Cerita tentang burger tak habis di sini. Kalau burger yang dulu kurang terasa sedapnya selain suram kandungannya, lain pula halnya dengan burger di sebuah gerai kurang 3 kilometer dari rumah …

Burger

Happy CNY buat semua penganut Buddha yang meraikan perayaan ini. Masih dalam mood cuti , jadi aktiviti masak-memasak agak meriah sikit hari ni. Ada sedikit rendang paru dan sambal tumis …

banner_0001600_cheese_3

Kaedah Mengadun Bahan Kek

Salam hujung minggu. Hari Sabtu dan Ahad, mungkin hari yang ekstra sibuk bagi para suri rumah terutama suri rumah berkerjaya seperti saya. Hari ni lah nak cuci pakaian kotor, pergi …