Joran Homestay

Dengan Bismillah… Lama tak menulis, hari ni akak share dengan korang tentang Joran Homestay,Pantai Merdeka Kedah ye. Mana tau kan, kalau ada yang berhajat untuk ke sana dalam masa terdekat ni 🙂 Since kita orang sekeluarga ni suka bercuti di kawasan tepi pantai, jadi suka akak nak share tentang satu lagi homestay tepi pantai di Kedah yang mana mungkin dengan sedikit info ni diharapkan dapat laa membantu anda mencari atau menentukan kat mana nak menginap bila bercuti nanti. Ok, straight to the point ye .. kadar harga sewa Joran Homestay,Pantai Merdeka Kedah ini  untuk tempoh semalam adalah antara RM 200- 250 berdasarkan harga sewa pertengahanRead More →

Dengan Bismillah .. Penginapan selesa dan berbaloi di Hotel Ismail Group Langkawi . In sya Allah, servis yang bagus, sangat bersih dan saya memang recommend jika anda tak pasti kat mana nak menginap bila ke Pulau Langkawi. Percutian 3 hari 2 malam ni sebenarnya adalah cerita penghujung tahun lepas, menjelang akhir tahun  2016 iaitu 3 hari sebelum Cuti Krismas. Sebenarnya planning membawa anak-anak ke Pulau LangkawiRead More →

Salam sejahtera semua, Yes masih lagi berkisar tentang Sarawak. Tapi kali ni fokus pada jalan-jalan di Pasar Serikin pulak. Itu pun cerita sekadar pada pandangan mata saya selama hampir 3 jam di sana. Nak tau lebih-lebih kena tanya orang tempatan sendiri . Tak  pun pi sendirilah jalan-jalan di pasar Serikin ni hehehe. Ok tanpa membuangRead More →

Salam sejahtera salam hormat untuk semua, Lama tenggelam hari ini timbul pulak 😀 Usahkan ke laut, ke teras bumi pun hakak dah sampai tau huhu iyo lah sangat tuu Alhamdulillah masih ada di sini.. masih diberi kesempatan untuk menghirup udara  yang dah tak berapa nak segar ni. Nak segar macam mana lagi kalau dalam bernafas pun terasa seperti nak lemas sajaRead More →

Seperti yang saya dah janjikan pada entri lepas hari ni saya nak kongsikan tentang pengalaman menginap di apartment Dr Ayob . Kalau sebut saja ‘ pengalaman ‘ ramai yang awal-awal lagi membayangkan pengalaman ngeri, pengalaman menakutkan , memalukan dan sebagainya kan. Tapi pengalaman menginap di apartment Dr Ayob ni tak ada lah apa-apa yang menakutkan pun sebaliknya indah-indah saja ye 🙂 Pengalaman menginap di apartment Dr Ayob ni lebih kurang macam review lah tentang sesuatu perkhidmatan ye, yang saya tulis secara sukarela dan tanpa bayaran tak seperti entri tentang Usahawan.Com , Jomjalan.ComRead More →

Salam sejahtera semua 3 hari 2 malam bercuti di Cameron Highlands mengisi cuti panjang kali ni. Selama 3 hari 2 malam bercuti di Cameron Highlands tertunailah sudah hajat yang terpendam sekian lama untuk membawa anak-anak bercuti di sini. Mengikut perancangan asal cuti sekolah kali ni, kami sebenarnya bercadang untuk bersantai-santai saja sambil memancing di Segantang Garam . Malangnya langsung tiada kekosongan sebab awal-awal lagi chalet habis ditempah pengunjung. Yang kosong hanya pada penghujung Disember nanti. Memang tak sesuai pulaRead More →

Al kisah release tension di Chalet Terapung Segantang Garam , aktiviti sempena  cuti perayaan Deepavali tahun ni. Awal tahun sibuk, hujung tahun pun sibuk. Itu pun masih ada yang tak puas hati dengan cikgu-cikgi. Cuti kerap sangat, hujung minggu cuti, pertengahan penggal cuti, hujung tahun cuti, banjir cuti, jerebu pun cuti …yang nampak hanyalah cuti. Yang cikgu bertungkus lumus mengajar siang malam, hantar budak pergi sukan, iring murid pergi berkhemah, berkursus hujung minggu , online jam 3 pagi nak proses markah, hantar murid ke rumah sebab demam tapi maki hamun yang cikgu terima …. tak nampak pulak ekk.Read More →

Dataran Juang Tentera Darat : Sekitar sejarah pembinaannya. Bersempena dengan ulang tahun kemerdekaan Malaysia yang ke -58 # SehatiSejiwa pada tahun ini, sekolah saya macam tahun-tahun yang lepas juga telah mengadakan majlis pelancaran Bulan Kemerdekaan pada hari Isnin lepas ( 17 Ogos 2015 ). Pelancaran Bulan Kemerdekaan ni memang menjadi acara tahunan kebanyakan sekolah di Malaysia. Tujuannya pasti saja untuk memupuk rasa kecintaan terhadap negara dalam kalangan generasi cilik hari ini yang tidak pernah tahu bahawa bagaimana generasi terdahulu bermandi darahRead More →

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Cameron Highlands bukan sekadar strawberi. Ia lebih daripada itu. Sebenarnya, sudah lebih setahun perancangan kami suami isteri hendak membawa anak-anak bercuti di Cameron Highlands tertangguh. Kasihan dengan anak-anak yang belum sekali pun berpeluang menjejakkan kaki ke pusat peranginan yang terkenal dengan ladang strawberi nya itu. Tanah tinggi yang terkenalRead More →