PILIHLAH TEMPLATE MESRA SEO

Tadaaa……. Wajah baru blog ni dengan menggunakan Platform. Ok tak ?

Since mula publish en3 pertama blog ke-2 saya ni , tak tau dah berapa puluh kali tukar themes gara-gara tak puas hati dengan macam2 perkara seperti layout ,  loading speed dan sebagainya. Boleh menang award  blogger gila themes woo kalau macam ni..  🙂

Biasalah, blogger especially blogger wanita memang suka dengan themes blog yang cantik2. Tapi di sebalik design yang cantik2, kalau loadingnya macam siput dan paling teruk susah diindeks oleh encik Google , maka sukar le blog tu  nak dapatkan ramai pelawat .

Ringkasnya, sebelum menggunakan sesejenis themes, pastikan themes tersebut mesra SEO. Pastikan !

Tinjau-tinjau di blog blogger lain yang bagus rankingnya, dapat le dibuat kesimpulan bahawa ada beberapa themes yang sesuai digunakan & 4 sure ia SEO friendly. Antaranya ialah Tech Maish  dan  Thesis.

Saya ada google thesis ni dan terjumpa dengan satu themes nya yang menarik. Tak ingat ahh apa namanya. Selepas download filenya, saya ada cuba upload ziped file tu. Tapi timbul broken link aje..Rupa-rupanya kena dapatkan framework  untuk ia berfungsi sepenuhnya. He he…

Tak apa lah. Try guna yang free dulu.Tengok camana jadinya dulu ye..

Suka sangat dengan themes Platform ni sebab design nya simple, nampak clean n fresh. Fitur-fitur nya pun agak menarik dan setakat ni banyak memudahkan kerja2 saya yang  memang tak ada pengetahuan langsung tentang CSS ni. Kalau bab coding mencoding ni memang gerenti failed 🙂

Dari segi loading tu, nampak macam ok je. Apa pun kita tunggu dan lihat saja dulu.

Salam ukhwah buat semua. Terima kasih kerana sudi membaca entri kali ini. So, ada komen tak ? Jika ada, jangan segan2 untuk tinggalkan melalui ruangan komen di bawah. Kalian juga boleh gunakan borang ‘Hubungi’ untuk sebarang pertanyaan , cadangan mahupun pengiklanan ( bagi yang berminat kalau-kalau ada 😀 ). Jika sudi, follow saya sekali ye 😀 …. Terima kasih dan jemput datang lagi!

Facebook Twitter 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me