Salam hujung minggu Kisah yang nak saya kongsikan hari ni tak de kaitan dengan bisnes dropship¬†mahupun tips pilih template untuk naikkan rating blog. Walaupun peristiwa ni dah berlaku beberapa minggu lepas, tapi¬†until hari ni¬†saya tak boleh lupa…. Rasa geram¬† ada,nak ketawa pun ada… Al kisah sorang murid lelaki Tahun 4C, namanya biarlah¬†saya sebutkan sebagai MA saje. Ha,ha bukan apa…nanti kalo letak nama betul, tak pasal2 mak bapak dia saman pulak nanti. Maklumlah, zaman sekarang ni kan¬†tak boleh silap sikit. Asal silap sikit saman,saman,saman…boleh jadi sumber pendapatan lah pula asyik nak menyaman orang je ūüôā Ok dipendekkanRead More →

Tadaaa‚Ķ‚Ķ. Wajah baru blog ni dengan menggunakan Platform. Ok tak ? Since mula publish en3 pertama blog ke-2¬†saya ni , tak tau dah berapa puluh kali tukar themes gara-gara tak puas hati dengan macam2 perkara seperti layout , ¬†loading speed dan sebagainya. Boleh menang award¬† blogger gila themes woo kalau macam ni..¬† ūüôā Biasalah, blogger especially blogger wanita memang suka dengan themes blog yang cantik2. Tapi di sebalik design yang cantik2, kalau loadingnya macam siput dan paling teruk susah diindeks oleh encik Google , maka sukar le blog tu¬† nak dapatkan ramai pelawat . Ringkasnya, sebelum menggunakan sesejenis themes, pastikan themes tersebut mesra SEO. PastikanRead More →

Dalam dok sibuk¬†buat en3¬†pasal dropship,termelencong pula ke bab budget 2013. Orang cerita pasai budget, kita pun nyibuk jugak.¬†Haa, tu yang tajuk ni jadi terlangkau pula.So, di sini¬†saya¬†nak kongsikan sikit tentang cara atau step yang perlu diambil untuk menjadi seorang agen dropship. Lepas ni, maybe tak tulis dah tentang dropship. Lagipun semua orang dah faham kan…kalau tulis jugak, takut nanti ada yang ‘muntah’ pula…ye laa, dah basi. Apapun, step by step yang¬†saya¬†listkan kat sini tidak semestinyaRead More →

8.20 AM – PASAR PAGI PEKAN B Cerita 1 ” Berita Harian tak ada ke¬†makcik ?”…. ” Tah lah, tak sampai2 lagi ni… tak keluaq kot hari ni. Dak pun habih dah.. Ramai beli pasai nak baca belanjawan”. Cerita 2 ” Tengok laa… budget berpuluh juta, apa depa bagi kat hangpa ? Tak dak apa pun”… Cerita 3 ” Aik cikgu… dapat bonus sebulan setengah gaji beli ikan kembung je ?”… Haaa, tu le sosek-sosek belanjawanRead More →

Tengah hari tadi, selesai tugas¬†saya¬†sempat lepak-lepak hilangkan penat kat SALC PSS. Masa suka2 baca novel kanak-kanak, rakan¬†saya¬†sempat tayangkan sebuah filem bertajuk ‚ÄúAku Tak Bodoh ‚Äú. Arahan siapa tak pasti lah ( huhu‚Ķsori ye). Tujuannye nak dedahkan pada budak2 yang dah habis exam tu pada moral value yang sepatutnya ada dalam kehidupan berkeluarga dan bagaimana cara sepatutnya parents berinteraksi with their kids. Mulanya¬†saya¬†tak pay attention sangat pada tayangan tu. Dok pulun nak habiskan buku cerita yang boleh dikira agak menarik tu. Tapi pada satu babak di mana Sudin kena tortureRead More →

Masih lagi tentang perniagaan dropship. Pada en3 lepas, ada¬†saya¬†senaraikan 8 link pembekal produk dropship. Petang ni,¬†sayasambung sikit tentang produk paling popular dalam bisnes dropship.¬†10 antara produk tersebut adalah : 1). Baju kurung, baju kebaya, jubah¬†, abaya dan kaftan 2). Tudung ( termasuk aksesori seperti inner ) 3). T’shirt @ blouse Muslimah ( + nursing,Read More →

Selamat Hari Malaysia untuk semua rakyat Malaysia. Jom kita semua bersatu untuk pertahankan keamanan negara. Toksah lah dok berpecah-belah, takut nanti tanah air kita tergadai ke tangan orang lain pula. Ok, semalam¬†saya¬†ada tulis en3 berkaitan bisnes dropship.Amacam,dah faham ke ? Kalau masih samar2, baca sekali lagi Now, nak tentukan apa jenis produk atau barang yang sesuai untuk diniagakan. Tak boleh la main tangkap jer. Kena kaji market juga supaya usaha yang kita buat tu akan memberi pulangan yang setimpal. Kata orang biaq berbaloi. Kat sini disenaraikan beberapa pihak yang menyediakan servis dropship untuk dicuba. Ada yang 100% percuma.Ada juga yang kenakan sedikit yuran pendaftaran. ContactRead More →

Salam perkenalan & persahabatan, Entri pertama blog ni¬†saya¬†nak kupas sikit tentang¬†dropship. Mungkin ramai yang dah pernah dengar tentang dropship ni tapi masih blur…So,¬†saya¬†harap, selepas baca entri ni,¬†kalian dapat la faham apakah itu dropship. Secara ringkas, dropship ni adalah¬† proses membekalkan @ menjual¬†produk ( tak kira laa baju,tudung¬†,handbag ke atau apa..) kepada pembeli atau pelanggan tanpa perlu.. a). kedai fizikal¬†/ kiosk perniagaan b). modal ( sesetengah pembekal mengenakan sedikit¬†yuran sbg syarat untuk menjadi agen mereka¬† ) * c). sewa lori dan lain2 pengangkutan yang seangkatan dengannya d). simpan stok Kita cuma perlu applyRead More →