Monthly Archives: December 2015

Senarai Cuti Umum Negeri-negeri di Malaysia Tahun 2016

Senarai cuti umum negeri-negeri di Malaysia tahun 2016  untuk rujukan semua. Seandainya ada perancangan untuk mengadakan majlis pertunangan, majlis perkahwinan, reunion , mengikuti trip pelancongan dalam mahu pun luar negeri, atau apa saja perancangan lain yang mungkin memerlukan tempoh agak panjang anda bolehlah merujuk jadual Senarai Cuti Umum Negeri-negeri di Malaysia Tahun 2016  yang saya… Read More »

JADUAL PEMBAYARAN GAJI KAKITANGAN AWAM BAGI TAHUN 2016

Di sini dikongsikan Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam bagi tahun 2016 untuk semua kakitangan awam di seluruh negara. Semoga dengan adanya jadual pembayaran gaji bagi tahun 2016 ini akan dapat  dijadikan  panduan kepada semua kakitangan awam untuk merancang lebih awal corak perbelanjaan pendapatan  masing-masing seterusnya mungkin untuk menyusun budget perayaan dan percutian keluarga

Idea Sedia Bekal Ke Sekolah Untuk Anak

Idea sedia bekal ke sekolah untuk anak . Relevankah idea sedia bekal ke sekolah untuk anak bagi dipraktikkan oleh ibu-ibu moden dan berkerjaya pada zaman sekarang ? Apabila menyebut tentang bawa bekal ke sekolah, teringat tentang kegigihan emak yang tak pernah jemu membekalkan saya dengan nasi goreng atau nasi lemak setiap hari untuk saya makan… Read More »

Komisen Kali Ke-18 Panduan Putu Buluh

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Alhamdulillah setelah agak lama senyap, sekali lagi saya terima  dan nak kongsi cerita tentang Komisen kali ke-18 Panduan Putu Buluh atau dikenali juga sebagai putu bambu. Komisen kali ke-18 Panduan Putu Buluh ini saya terima 4 hari lepas ketika masih lagi berada di kampung halaman suami… Read More »

Koleksi Terkini Kurung Najwa Sweet Muslimah

Salam sejahtera semua Hujung-hujung tahun nak masuk tahun baru 2016 ni, jom kita lihat koleksi terkini Kurung Najwa Sweet Muslimah untuk penampilan baru yang lebih ceria dan bersemangat ……. Gitewwww 😀 Senarai penuh  koleksi terkini Kurung Najwa Sweet Muslimah yang sangat-sangat sweet, menarik perhatian dan pasti saja anggun menutup aurat wanita

Pengalaman Menginap di Apartment Dr Ayob

Seperti yang saya dah janjikan pada entri lepas hari ni saya nak kongsikan tentang pengalaman menginap di apartment Dr Ayob . Kalau sebut saja ‘ pengalaman ‘ ramai yang awal-awal lagi membayangkan pengalaman ngeri, pengalaman menakutkan , memalukan dan sebagainya kan. Tapi pengalaman menginap di apartment Dr Ayob ni tak ada lah apa-apa yang menakutkan… Read More »

3 Hari 2 Malam Bercuti Di Cameron Highlands

Salam sejahtera semua 3 hari 2 malam bercuti di Cameron Highlands mengisi cuti panjang kali ni. Selama 3 hari 2 malam bercuti di Cameron Highlands tertunailah sudah hajat yang terpendam sekian lama untuk membawa anak-anak bercuti di sini. Mengikut perancangan asal cuti sekolah kali ni, kami sebenarnya bercadang untuk bersantai-santai saja sambil memancing di Segantang… Read More »