Monthly Archives: October 2015

Peluang Usaha Niaga Bersama Usahawan.Com

Salam ukhwah buat semua, Sharing kali ini mengenai peluang usaha niaga bersama Usahawan.Com, amat saya harapkan dapat membuka jalan penyelesaian kepada sesiapa saja di luar sana yang berhasrat memulakan perniagaan namun kurang pasti bidang apa yang sesuai serta mempunyai potensi besar di pasaran semasa. Jika ditanya, rata-rata daripada kita pasti akan bersetuju bahawa cabaran membangunkan… Read More »

Part Time Bisnes Ais Krim

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang .. Tergerak hati nak berkongsi cerita dan idea dengan rakan blogger dan pembaca tentang kerja part time bisnes ais krim yang mungkin boleh jadi lagi satu alternatif untuk tambah pendapatan keluarga. Sebenarnya baru je lepas menonton siaran Majalah 3 yang berkisar tentang sepasang suami isteri berbangsa… Read More »

Cek Nuffnang Dah Sampai

Hoooyehhh …. Cek Nuffnang dah sampai , cek Nuffnang dah sampai !! Hishh bukan main jakun lagi bila cek Nuffnang sampai hari ni. Orang lain 23 kali terima pun tak ada kepoh-kepoh macam ni. Diam-diam aje kan ..  ini tak, mau satu dekad mencanangnya hehe. Alhamdulillah cek Nuffnang yang saya nantikan dah pun selamat diterima.… Read More »

10 Petua Mudah Merawat Cirit-Birit

10 Petua Mudah Merawat Cirit-birit Cirit-birit … kejap-kejap nak ke tandas. Kejap-kejap nak ke tandas … Kadang tak menyempat-nyempat lagi dah. Kalau masa tu terperangkap pula dalam traffic jam ….ohhhhh . Habis menitik peluh jantan betina 😐 Haa ada sesiapa pernah kena situasi macam tu ?! Memang trauma kan huhuhu Cirit-birit adalah satu keadaan bila… Read More »

Cara Saya Menangani Anak Yang Gilakan Gajet

Sebagai wanita berkeluarga , berbicara atau bercerita bab anak-anak ini memang tak dapat nak dielakkan. Apa lagi kalau dah berjumpa dengan rakan yang punya anak sebaya anak-anak kita, memang banyaklah cerita yang hendak dikongsikan. Punya anak-anak yang sebaya dengan anak-anak rakan kita, tentulah ragam atau pe’elnya pun lebih kurang saja. Anak, seperti yang ramai sedia… Read More »

CPUV Nuffnang Bulan September & Oktober

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua. Update ringkas malam ini tentang CPUV Nuffnang Bulan September & Oktober. Motif sharing hari ni langsung tak ada niat nak menunjuk-nunjuk pun. Sekadar mengisi keperluan blog agar ada entri baru yang mungkin ingin anda baca hehe .. perasan la macam ada pembaca setia gituuu 😀

Bersua Muka Dengan Aja Fazla

Salam hujung minggu semua Wah dah seminggu lebih tak berkesempatan nak update blog dan jalan-jalan ke blog kawan-kawan. Konon sibuknya mengalahkan PM lagi. UPSR dah selesai tapi kerja-kerja lain masih bertimbun. Nak buat macam mana kan. Haaa, pilih sangat nak jadi cikgu kan …. 🙂 Apa pun saya ucapkan terima kasih kepada pembaca dan rakan… Read More »