Monthly Archives: September 2015

Ebook Master Dropship Dalam 30 Hari

Salam Sejahtera Sementara relaks-relaks tak ada buat apa ni, ingin saya kongsi cerita dengan sahabat dan pembaca di luar sana yang mungkin berminat dengan ebook Master Dropship Dalam 30 hari yang ditulis oleh seorang usahawan online yang berpengalaman luas menjadi seorang agen dropship bagi produk kesihatan. Ringkas cerita nak buat review sikit tentang Ebook Master… Read More »

3 Jenis Kerja Sambilan Terbaik 2015

Salam ukhwah untuk semua Alhamdulillah, jam 7 petang semalam kami sekeluarga selamat tiba di FJ. Sebaik keluar dari LPT Pantai Timur- Ajil, kami lajak ke Kuala Berang dulu. Bukan apa, balik ke rumah keluarga mertua takkan lah nak berlenggang dengan tangan kosong saja kan. Tak seronok lah macam tu kan .. Kami ke pekan Kuala… Read More »

Rezeki Masing-Masing

Rezeki masing-masing cerita kali ini. Bermula esok anak-anak sekolah termasuk juga cikgu sekolah 😀 akan mula bercuti. Cuti selama hampir 9 hari ini pasti dipenuhi dengan pelbagai rancangan sama ada balik kampung beraya , menghadiri majlis kenduri kahwin atau pun makan-makan angin dalam atau pun luar negara. Bagi yang mampu tentu lah mahu menggunakan kesempatan… Read More »

Hukum Wakalah Dalam Ibadat Qurban

HUKUM WAKALAH DALAM IBADAT QURBAN Selamat Hari Malaysia semua, Beberapa hari yang lepas, tak silap saya sama ada hari Sabtu atau Ahad , Astro Oasis ada menyiarkan satu rancangan berkaitan ibadat qurban dan aqiqah di luar negara seperti di Kemboja dan lain-lainnya. Maaf tak pasti pula siaran tu atas tajaan pihak mana kerana di Malaysia… Read More »

Makan Ikan Bakar di Restoran Api-Api

Assalamualaikum wbt, Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah Sabtu yang ‘ sarat’ dengan kerja-kerja mengurus rumah tangga , 75 % daripadanya adalah mencuci pakaian kotor, mengemas keseluruhan ruang-ruang dalam rumah, ke pasar dan memasak. Celah-celah kesibukan tu, sempat saya curi ruang waktu untuk menunaikan janji dengan anak-anak untuk membawa mereka minum-minum di… Read More »

Resepi Inti Karipap Paling Sedap

Sila angkat tangan siapa nak resepi inti karipap paling sedap hihi 😀 Well, Assalamualaikum readers Petang tadi selesailah sudah Kursus Pengurusan Pusat Sumber yang saya hadiri. Celah-celah berkursus dan berbengkel, sempat juga saya korek-korek rahsia dari seorang kawan tentang resepi inti karipap paling sedap dan tips untuk membuat karipap dengan jayanya. Sekejap lagi saya  share… Read More »