Monthly Archives: June 2015

Shabani Si Gorila Kacak

Dunia akhir zaman memang macam –macam hal lahhh … Hai pening, pening ! Untuk santai-santai rehatkan minda , jom layan apa kisahnya dengan wanita Jepun yang angaukan Shabani si gorilla kacak. Agaknya spesies lelaki yang betul-betul berkarisma dan mampu menarik perhatian wanita dah pupus dari dunia ni kot 😀 Kisah Shabani Si Gorila Kacak ini… Read More »

4 Petua Mudah Mengilatkan Cermin

Salam Ramadhan Hari ni dah masuk hari ke-4 umat Islam di seluruh dunia menunaikan ibadah puasa. Walaupun kita masih berada di permulaan Ramadhan, namun saya percaya ramai suri rumah sudah mula berkira-kira membuat persiapan hari raya untuk keluarga tercinta. Berapa banyak wang perbelanjaan perlu diperuntukkan bagi sambutan hari raya kali ini, perlukah untuk menukar langsir… Read More »

MT Orkim Harmony Ditemui di Teluk Siam

Dahulu kapal terbang, sekarang kapal minyak pula. Tak tahu lah apa sudah berlaku dengan Malaysia ! Bezanya MH370 lenyap tanpa khabar berita hingga sekarang, namun alhamdulillah MT Orkim Harmony ditemui di Teluk Siam semalam.

Tips Berbuka Puasa Dan Bersahur

Ramadhan datang lagi ! Sama seperti blogger lain, saya juga ingin mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa bagi musim Ramadhan 1436H ni. Semoga kita sama-sama dapat menghayati maksud sebenar Ramadhan serta mempertingkatkan amal ibadat kita. Semoga diampunkan segala dosa kita dan membuka lembaran baru ke arah menjadi seorang Muslim yang lebih baik dari hari semalam. Bulan… Read More »

Jadual Waktu Berbuka Dan Imsak Negeri Perlis 2015

Salam Hormat, Tinggal tidak berapa hari saja lagi, kita sekali lagi akan bersama-sama menjalani ibadah puasa andai masih dipanjangkan umur oleh Nya. Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat berpuasa buat semua pembaca Muslim dan Muslimah  yang sudi berkunjung ke blog ini. Semoga Ramadhan kali ini akan menjadi Ramadhan yang lebih baik daripada Ramadhan-Ramadhan sebelumnya.… Read More »

Jus Durian Belanda

Alhamdulillah, Khamis 3 hari lepas, kami sekeluarga selamat kembali ke rumah setelah seminggu menghabiskan cuti di rumah mertua di Terengganu. Perjalanan pada hari tersebut berjalan lancar dan Alhamdulillah tidak tersangkut dalam mana-mana kesesakan jalan raya seperti lazimnya sebelum ini. Balik 3 hari lebih awal ni pun adalah satu strategi untuk mengelakkan ‘jam’ di samping menjimatkan… Read More »

5 Tips Asas Jika Hendak Membela Kucing

Salam Ahad Ke mana anda dan keluarga cuti kali ini ? Jika masih belum ke mana-mana, rancanglah ke mana-mana destinasi yang sesuai . Dekat pun ok, janji bercuti. Ini peluang untuk merapatkan semula ikatan kekeluargaan, meredakan ketegangan atau stress di samping memberi pendedahan dan pengalaman baru kepada anak-anak. At least celik juga minda mereka tentang… Read More »

Bahan-bahan Asas Untuk Membuat Minuman Dan Pencuci Mulut

Dalam entri terdahulu, ada saya tuliskan tentang resepi smoothie yang ringkas dan sangat mudah disediakan. Resepi tersebut sepatutnya dapat membantu anda menyediakan menu sihat itu dengan mudah sekaligus membantu menjimatkan perbelanjaan.