Monthly Archives: October 2014

SENARAI HARGA DOMAIN DI MALAYSIA

Semasa blogwalking, saya perhatikan semakin ramai kaum wanita daripada pelbagai peringkat umur  termasuk yang berpangkat nenek terjun ke dalam bidang penulisan blog. Dengan pelbagai sebab yang tersendiri, fenomena ini bagi saya satu perkara yang sihat.  Daripada duduk bertenggek di anak tangga rumah jiran menunggu orang lalu untuk diumpat ( heheh … jangan marah arr. Ada… Read More »

GARDEN OF EDEN ROSA E PIGMENTATION SERUM

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah  Lagi Maha Mengasihani Entri terkini selepas 15 hari. Mungkin sedikit ringkas tapi lebih baik daripada tak ada langsung kan. Kali ini nak tulis review atau kupasan ringkas tentang Garden of Eden Rosa E Pigmentation Serum. Yup, seperti yang telah dijanjikan … inilah dia.

REDIANZE LAH PULAK !

Redianze lah pulak ! Malam tadi usai solat Isyak , saya dan Mr Hubby ke Guardian, Jalan Bukit Lagi . Dalam 10 minit lebih sikit dah sampai. Maklumlah  Perlis ni kan kecil aje .. Boleh dikatakan setiap bulan saya akan ke Guardian, yang terletak selang 2 pintu dari Watsons. Biasanya saya lebih suka ke Guardian… Read More »

PETUA MENGHILANGKAN HANYIR IKAN AIR TAWAR

Assalamualaikum & Salam ceria Lama benar rasanya tak berkongsi petua dengan para suri, golongan pembaca paling banyak mengunjungi  dan memeriahkan blog ni. Asyik-asyik dengan promosi ebook dan produk affiliate aje kan hihi… Maaflah, nak buat macam mana lagi kan… Ini caranya saya mencari sedikit rezeki untuk anak-anak melalui blog. Alhamdulillah, dapatlah juga merasa sedikit hasilnya… Read More »

RENDANG ITIK

Salam Aidil Adha Keyword panas di apacerita.com hari ni tentu sahaja berkaitan petua daging cepat empuk. Sinonim dengan sambutan Hari Raya Korban yang menyaksikan banyak sembelihan dan agihan daging korban, pastinya hidangan berasaskan daging menjadi juadah utama di kebanyakan rumah sehari dua ini. Alhamdulillah, rezeki Allah melimpah ruah tak seperti di negara saudara seagama kita… Read More »

PUNCA BANDWIDTH LIMIT EXCEEDED DAN TIPS MENGATASINYA

Cerita Isnin lepas tentang bandwidth blog yang telah mencapai limitnya, tapi baru hari ni berpeluang untuk update. Al kisahnya, lebih kurang jam 11 pagi macam tu, saya telah buat request untuk upgrade blog disk space yang telah pun mencapai had maksimumnya. Itu pun baru disedari selepas percubaan demi percubaan  untuk naik taraf blog ke WordPress… Read More »