Monthly Archives: July 2014

SALAM AIDIL FITRI

Walaupun hari ini sudah masuk hari raya ke-2 bagi sambutan AidilFitri 2014, diharapkan tidak terlambat untuk saya mengucapkan Salam Aidil Fitri dan ribuan terima kasih  kepada seluruh pembaca blog ini serta rakan blogger yang sering berkunjung ke sini, meninggalkan jejak serta komen balas sebagai salah satu cara menunjukkan sokongan sesama kita. Selaku pemilik dan penulis… Read More »

CARA-CARA DAN TIPS MEMBUAT DOH PIZZA

Salam Ramadhan , Sudah masuk hari ke-15  kita berpuasa hari ini . Saya percaya ramai  suri rumah yang sudah mulai sibuk membuat persiapan bagi menyambut hari lebaran nanti. Membeli baju raya anak-anak pastinya menjadi keutamaan setiap daripada kita selain daripada perkara-perkara lain seperti langsir baru, perabut baru serta hiasan rumah dan tidak lupa juga biskut… Read More »

RESEPI BISKUT RAYA SEDAP DAN GEBU

 ” Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah “ Sudah Ramadhan ke-7 hari ini. Diharapkan 7 hari Ramadhan ini telah sedikit sebanyak terisi dengan limpahan rahmat dan hidayah buat kita semua. 7 hari berada di sisi Ramadhan 1435 Hijrah, sudah 7 jenis biskut raya moden sempat saya siapkan. Bersengkang mata menyiapkannya selepas Terawih… Read More »

RESEPI KETUPAT SOTONG ALA-ALA TERENGGANU

Resepi Ketupat Sotong Ala-ala Terengganu Bulan-bulan puasa ni selera  memang lain macam. Serba serbi teringin nak makan .Syaitan dah memang kena rantai,tapi nafsu makan still tak kecik-kecik.. 😀 Hehe, ada yang terasa ? Maaflah, bukan nak mengata sesiapa pun tapi lebih kepada menilai diri sendiri. Ramadhan bulan seribu rahmat, bulan untuk melipatgandakan