Monthly Archives: March 2014

KERETA OH KERETA !

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani Hari pertama sepatutnya bertugas semula selepas berakhirnya cuti pertengahan penggal pertama bertukar kepada CRK ( Cuti Rehat Khas ). Malas rasanya nak apply tapi dah urgent kena tebalkan muka SMS kepada second boss pagi-pagi buta lagi untuk dapatkan CRK. Si Hafiy muntah-muntah , cirit-birit , pening… Read More »

KUASA MENGEMAS

Alahaiiii ….. Hari ini sudah Sabtu, 29 March 2014. Lusa Isnin, back to school again. Hmm saat-saat begini lah rasa macam nak pencen awal pula. Apa tidaknya,orang lain cuti seminggu sampai ke Bandung perginya tapi Cik Kiah hanya mampu makan mee bandung jer .. sob..sob..sob. Huh u hu tisu, tisu ! Opps, ni malu kalau… Read More »

ZAMAN SUDAH JAUH BERUBAH

Selamat bercuti buat semua anak  sekolah, rakan guru dan ibu bapa. Kali terakhir entri terbaru disiarkan di blog ni adalah pada 15 March  iaitu 10 hari lepas. Sebenarnya dalam tempoh itu, bukan tidak ada cerita yang mahu dikongsi . Ada halangan lain menimpa, menjadikan saya ‘ jatuh ‘ dalam kekecewaan yang amat dalam dan panjang .… Read More »

APA ISTIMEWANYA KUCING ?

Apa istimewanya kucing ? Selain rupanya yang comel, karektornya yang manja, keletah yang sering mencuit hati … apa istimewanya kucing di mata anda ? Di negara-negara Barat, terapi haiwan peliharaan  atau animal assisted theraphy ( AAT ) yang dijadikan sebagai alternatif bagi mengurus dan merawat tekanan sangat popular dalam menangani masalah depresi. Kajian oleh para… Read More »

TAMPIL CANTIK DAN YAKIN DENGAN BIOVCO

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Mengasihani Salam hujung minggu buat semua Hampir jam 4 petang semalam, stok baru minyak kelapa dara BIOVCO tiba dan saya terima dengan selamat.  Ini pun rasanya perlu order lagi esok atau lusa kerana 3 botol sudah pun ada yang ‘chup’ sebaik bungkusan tu sampai di sekolah hehehe . Alhamdulillah… Read More »

MENGAPA SAYA MINUM MINYAK KELAPA DARA ?

Salam Sejahtera, Makin lama makin jarang update blog erk … Sungguh saya akui, tahun 2014 ni saya sibuk berganda-ganda. Jauh lebih sibuk daripada tahun-tahun sebelumnya. Mungkin ini ada kaitannya dengan ke dua-dua permata hati saya. Ya, kini kedua-dua beradik ni sudah berada di alam menengah. Haluan yang berbeza , seorang ke utara sehala dengan laluan… Read More »

10 WAKTU MUSTAJAB UNTUK BERDOA

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi  Mengasihani, 3 bulan mengharungi 2014, pelbagai cerita suka duka telah pun ditempuhi. Pemergian ibu saudara yang boleh dikatakan agak akrab dengan saya akibat masalah paru-paru, runtuhnya sebuah mahligai seorang kenalan yang entah apa punca sebenarnya serta masalah kesihatan yang berulang kembali tanpa kepastian apa  penyakit sebenarnya adalah 3… Read More »