Monthly Archives: December 2013

RIADAH CUTI SEKOLAH CARA ORANG KAMPUNG

Sesi baru persekolahan 2014¬†dah nak mula tapi mood entah masih apa-apa ūüėź Cuti sekolah kali¬†ini hanya sesekali¬†bertukar arah ke bandar seperti mandi-manda dan¬†cuci mata di Lost World¬†Tambun pada minggu lepas. Selebihnya hanya balik kampung dan berada

MANDI-MANDA DAN ‘ CUCI MATA ‘ DI LOST WORLD TAMBUN

Alhamdulillah tepat jam 8.30 malam ( Sabtu )¬†kami sekeluarga selamat tiba di rumah selepas puas mandi-manda dan ‘ cuci mata ‘ di Lost World Tambun. Rancangan makan angin sekitar Ipoh dan membawa Hafiy dan Si Abang bercuti¬†sebenarnya sudah lama dirangka setelah Mr Hubby berjaya dapatkan tiket dengan harga diskaun daripada RM¬†48 menjadi RM 30

BORANG PERMOHONAN BR1M 2014

Berita gembira buat rakyat atau isi rumah  yang berpendapatan di bawah RM 3000, permohonan BR1M 2014 yang difahamkan dapat memberi manfaat kepada lebih kurang 5.9 juta isi rumah dan 2 juta individu bujang  akan dibuka bermula Isnin ini ( 23 Disember 2013 ) sehingga 31 Januari depan.

BUAT PEMBEDAHAN UNTUK KURUS ?

Buat pembedahan untuk kurus ? Biar betul … ada ke perkhidmatan sebegitu kat negara kita ni ? Dah terdesak sangat ke ? Macam mana dengan kosnya, mahal tak ? Selamat ke ? Mungkin itulah persoalan yang bermain di benak fikiran sesetengah daripada kita yang masih belum mengetahui tentang adanya rawatan secara lebih pantas untuk menangani‚Ķ Read More »

PANDUAN PENJAGAAN KUCING

Salam Jumaat Isnin ** Entri ini disiapkan pada hari Jumaat lepas lagi dah tapi tak dapat diterbitkan gara-gara tak boleh upload gambar Si Boe ni. Itu sebabnya saya menyepi 2,3 hari ni. Tadi teringat nak login CPanel, pi ke bahagian wp-upload kemudian godek2 dan delete apa yang patut, barulah dapat upload gambar ni. Phewww… berpeluh‚Ķ Read More »

4 STRATEGI HOLISTIK UNTUK KURUS

4 Strategi holistik untuk kurus ini sangat sesuai dan patut diberi perhatian oleh sesiapa saja yang sedang berusaha untuk menguruskan badan. Ini kerana 4 strategi ini memberi penekanan menyeluruh melibatkan sikap, aktiviti fizikal, aspek rawatan perubatan dan¬† corak pemakanan. Ok terus saja kepada isi utama entri kali ini sebab hari ni Cik Kiah tak berhasrat‚Ķ Read More »

CARA HILANGKAN PARUT JERAWAT

Assalamualaikum & Salam sejahtera buat semua Cara hilangkan parut jerawat ini sebenarnya adalah entri draft yangsedia ¬†ada dalam simpanan. Planning nya nak publish selepas misi cantik hujung tahun. Tup-tup contest SEO Eridy pula memintas. Semalam pula tak sempat buat apa-apa kerana dari pagi hingga jam 7 malam berada¬†dalam¬†¬†perjalanan, kembali ke rumah sendiri ¬†selepas hampir 9‚Ķ Read More »

CONTEST SEO ERIDY TINGKATKAN SEO BLOG

Salam hujung minggu Untuk makluman semua Contest SEO Eridy ini dianjurkan oleh Eridy.Com Walaupun saya sangat mentah dengan asas-asas ilmu¬†SEO… ,teknik SEO untuk manipulasi algoritma, tips tingkatkan SEO blog, cara meningkatkan page rank blog dengan menguasai kemahiran SEO, perkara-perkara yang memudaratkan SEO sesebuah blog, pemilihan theme blog¬†yang fast loading dan SEO optimized … apatah lagi‚Ķ Read More »

MISI CANTIK HUJUNG TAHUN PART 2

Selesai sudah cerita misi cantik hujung tahun part 1 jadi apa kata kita terus saja ke misi seterusnya iaitu misi cantik hujung tahun part 2. Ok, seperti yang telah dimaklumkan dalam entri lepas, misi cantik hujung tahun part 2 ini memberi penekanan kepada kecantikan dalaman. Selalunya jika bahagian dalam sihat dan cantik, ia akan jelas‚Ķ Read More »

MISI CANTIK HUJUNG TAHUN PART 1

Semakin hampir menuju ke penghujung 2013, semakin rancak orang berbicara tentang azam baru. Nak perbanyakkan amal ibadat, nak tinggalkan sifat-sifat kurang baik, nak berjimat, nak berhenti merokok,¬†nak kahwin, nak tambah anak, nak tambah isteri … hoho macam tu pun ada ye :-D.