Monthly Archives: June 2013

JANGKITAN SALUR KENCING

Salam Ahad, Hari ni tak ada cerita tentang putu.. hihi, tapi nak bercakap bab kesihatan wanita sikit. Kali ini entri berkaitan jangkitan salur kencing : punca dan cara mengatasi Pernah dengar tentang ‘jangkitan trek urinari’? Maksudnya salur kencing lah. Gejala ini lazim berlaku di kalangan kita terutama kaum wanita,

REVIEW RINGKAS VIDEO EBOOK PANDUAN BUAT PUTU

Masih lagi cerita putu buluh putu bambu 🙂 Sila jangan marah uols … Bila datang angin promosi, macam ni lah jadinya. Bukan apa, entri putu semalam masih agak kurang memuaskan hati sebab dah tulis panjang berjela, tak sempat pula nak bercerita lanjut. So, petang ni nak buat review ringkas video ebook panduan buat putu langkah demi langkah.… Read More »

PUTU BAMBU PUTU BULUH

Putu bambu putu buluh adalah benda sama yang merujuk kepada sejenis kuih kategori tradisional yang memang popular dalam kalangan masyarakat Malaysia. Di sesetengah tempat seperti kat tempat saya ni ia dipanggil putu buluh, manakala di tempat-tempat lain disebut sebagai putu bambu. Bambu tu kan berasal daripada perkataan ‘bamboo’ yang bermaksud buluh.

TIP MEMBERSIHKAN MATA DIMASUKI SAMPAH

Assalamualaikum & Salam Petang Nampaknya petang atau malam aje lah yang ada ruang sikit untuk saya  update blog. Itu pun jika tiada aktiviti lain di tempat kerja. Ranking di Malaysia oleh Cik Alexa pun sudah mencanak-canak turun dari 2000 + ke 4000 ke atas .. 😐 Ok, entri yang ringkas sahaja petang ni. Tips membersihkan mata dimasuki sampah,… Read More »

SEMAKAN PENEMPATAN GURU BAHARU PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH (PPPS) DG 41 LANTIKAN TETAP 1 JULAI 2013 BAGI GRADUAN IPTA dan IPGM

Salam, Berita baik untuk bakal guru. Bermula semalam – 25 Jun 2013, pihak Kementerian Pendidikan Malaysia telah mengeluarkan senarai  penempatan guru baharu  bagi semua graduan IPTA dan IPGM yang diperakui. Semakan ini boleh dilakukan melalui pautan  SEMAKAN

TAK ELOK TIDUR LEWAT

Salam, Pada Khamis lepas, saya ada tulis tentang punca hati rosak.  Secara kebetulan, keesokannya ( Jumaat ) jiran saya yang juga rakan baik ayah  meninggal dunia kerana kanser hati. 2 hari sebelum itu, arwah diarahkan membuat ujian darah rentetan rasa tidak selesa pada perut selepas lebih 2 minggu menjalani pembedahan hernia ( angin pasang ).

KOMISYEN KE-2 RAHSIA TAUFUFAH DAN REZEKI ANAK YATIM

” Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani “ Komisyen ke-2 rahsia taufufah dan rezeki anak yatim. Cerita yang saya sendiri tidak tahu di mana hendak bermula. Pagi semalam, di tempat kerja saya menerima satu email menyatakan bahawa saya menerima komisyen ke-2 daripada hasil promosi Rahsia Taufufah. Syukur atas rezeki dari Nya 🙂 2 jam… Read More »

PUNCA-PUNCA KEROSAKAN HATI

Salam, Doa buat semua pembaca dan rakan blogger yang dihormati, mudah-mudahan setiap langkah perbuatan hari ini menjadi titik mula kesejahteraan dan kebahagiaan hidup hari-hari seterusnya. InsyaAllah .. Saya sedang cuba memperbaiki kualiti blog agar apa-apa maklumat yang ditemui di sini dapat memberi manfaat kepada semua pihak. Oleh kerana saya banyak menyimpan artikel-artikel berkaitan kesihatan, mungkin… Read More »

SEMAKAN TAWARAN KE INSTITUT LATIHAN PERINDUSTRIAN (ILP) BAGI TAHUN 2013

Makluman kepada para calon yang telah memohon untuk melanjutkan pelajaran di Institut Latihan Perindustrian seluruh negara bagi tahun 2013. Semakan untuk melihat status permohonan anda boleh dibuat mulai hari ini melalui pautan  aplikasi online Semakan Tawaran ke Institut Latihan Perindustrian bagi tahun 2013  KPM. Sila klik