Monthly Archives: May 2013

LOKASI BARU PUSAT PAMERAN DAN SERVIS TOYOTA ALOR SETAR

Semalam saya dan Mr Hubby ke Alor Setar untuk sesi servis si Novy yang entah ke berapa kalinya … ( haha sori le, bab ni Cik Kiah memang failed )sebab mileage dah mencapai hampir 60k. Kalut surfing sana-sini sebab lupa nak tanya dengan mereka tentang lokasi baru pusat pameran dan servis toyota Alor Setar semasa buat… Read More »

TIPS AGAR KUCING TIDAK ‘BUANG’ MERATA-RATA

Salam petang, Dalam entri Baka Kucing Bengal, ada saya katakan bahawa saya akan menulis sedikit tip bagaimana nak elakkan agar si comel kesayangan anda tidak berak merata-rata. Sebenarnya dah banyak entri berkaitan ni ditulis oleh blogger2 lain. Just untuk dikongsi sambil tumpang2 biar meriah… 😛 Bab ni memang tak tahan, apalagi kalau si comel kesayangan… Read More »

BAKA KUCING BENGAL

Salam sejahtera untuk semua, Jika pada 1 May lepas, ada saya tulis satu entri ringkas  berkaitan baka kucing Maine Coon, kali ini saya ingin kongsikan dengan kalian cerita tentang baka kucing Bengal pula. Nak dikatakan saya obses atau taksub pada haiwan comel ciptaan Allah ni tidaklah. Cuma minat dan suka saja. Kebetulan di rumah ada juga memelihara… Read More »

ASAL USUL DAN KHASIAT TAUFUFAH

Salam, Walau dah agak lewat malam, nak juga ambil kesempatan untuk update blog sikit. 2 hari tak bersiaran sebab sibuk menyediakan plan kritikal dan headcount mata pelajaran. Celah-celah tu juga tiba-tiba angin tak ada, ribut tak ada.. dikhabarkan mahu buat program sarana bersama ibu bapa pula. Haiyoo tiba-tiba je suhu terus mencecah 100 ‘ C.. Bukan apa… Read More »

SEMINAR 7 HARI PELABURAN HARTANAH

Salam buat semua pembaca dan rakan blogger yang sering mengunjungi blog ini, Di ruang yang sempit dan masa yang terhad ni, saya ingin berkongsi tentang satu peluang  keemasan yang baru saja tadi dapat tau iaitu peluang bagi mereka yang minat dengan investment untuk menimba sebanyak mungkin ilmu berkaitan pelaburan

JOM BUAT SENDIRI TAU FU FAH

Salam, Semalam ( Sabtu ) saya seperti biasa akan ke pasar pagi mingguan yang terletak lebih kurang 3 kilometer dari rumah. Ini memang rutin mingguan jika tidak ada kelas, mesyuarat , kursus dan sebagainya. Selepas membeli serba sedikit bahan mentah untuk memasak, saya bergerak ke gerai menjual tudung dan blouse wanita. Heheh.. biasalah sambil menyelam… Read More »

HADIAH HARI GURU PALING UNIK

Walaupun Hari Guru sudah berlalu semalam, saya masih ingin ucapkan Selamat Hari Guru buat semua teman guru di seluruh Malaysia khasnya buat rakan guru SKBK, SKPM dan SKKJ dan tak lupa juga rakan blogger yang terdiri daripada guru. Moga terus bertahan dengan cabaran dunia pendidikan yang kian hari nampaknya kian menuntut kecekalan kita. Tak banyak momen

BUKAN SEMUA ORANG SUKA

Salam, Dunia penulisan blog banyak ragamnya. Sama seperti bidang kerja yang lain. Memilih untuk menulis blog atau dalam bahasa paling mudah, menjadi blogger adalah merupakan pilihan yang dibuat sendiri. Tentunya tak ada paksaan. Mahu menulis dan menghurai tentang apa terletak di tangan masing-masing. Tapi bukan semua orang suka dengan apa yang kita bicarakan.

TEMA SAMBUTAN HARI GURU SEPANJANG 41 TAHUN

Salam hormat semua, Entri ringkas  kali ini adalah berkaitan dengan sambutan Hari Guru yang disambut secara rasmi pada 16 Mei setiap tahun di seluruh Malaysia. Tinggal lebih kurang 2 hari lagi semua para guru akan merayakan Hari Guru untuk kesekian kalinya. Hari yang membawa sejuta makna kepada insan yang bergelar pendidik khasnya. Mungkin ada gunanya saya senaraikan… Read More »

TIPS CEPATKAN LOADING BLOG

Salam hujung minggu, 3 hari tak update, trafik blog merudum jatuh. Huhu, memang cepat sangat nampak kesannya, nak-nak pula bagi blog yang tak berapa popular macam blog ni. 3 hari tak update, tiba2 timbul je terus nak buat tutorial kongsi tips cepatkan loading blog. Haha, biar betul kau Cik Kiah. Layak ke beri tutorial ?… Read More »