Monthly Archives: March 2013

PERINCIAN SURAH AN-NUR

Assalamualaikum wbt. Moga kalian semua dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Pertama sekali, maafkan saya jika terdapat kesalahan atau kekurangan dalam entri kali ini. Sesungguhnya kelemahan itu datang dari saya sendiri. Susulan kepada entri lepas yang bertajuk ” Surah An-Nur Untuk Didik Anak Gadis “ , saya coretkan pula  akan sedikit perincian berkenaan surah tersebut kali ini. Apa yang… Read More »

AKAUN BLOG KENA SUSPEND

Salam, Selepas publish last entri beberapa hari lepas, saya ada bercadang nak membuat sedikit susulan @ sambungan entri tersebut. Tapi itulah yang dikatakan orang, kita hanya boleh merancang. Apa2 hal Dia jugak yang tentukan.. Dalam dok sibuk nak tukar lagi sekali ( entah berapa kali dah sebenarnye.. ) themes blog ni disebabkan lama sangat dah… Read More »

SURAH AN NUR UNTUK DIDIK ANAK GADIS

Assalamualaikum & Salam  Sejahtera Cuti pertengahan penggal dah pun bermula. Agaknya tentu  ramai yang sekarang ni dah pun berada di kampung halaman masing-masing. Tak pun membawa anak isteri bercuti ke pusat peranginan atau tempat2 pelancongan yang menarik hati.  Memang best kan sesekali bercuti, lega stress bekerja. Kenduri-kendara pun tentu banyak kan… Saya dan Mr Hubby pun… Read More »

KITA YANG BERI PELUANG

Tuan tanah memang suka memerhati. Macam2 gelagat manusia boleh dilihat pada hari ni. Tapi jangan salah sangka ye, sekadar memerhati.Tak ada sebarang niat memanipulasikannya sebagai bahan umpatan. Jangan lupa, blog ini bukan blog versi mengumpat. Ia sekadar blog yang menceritakan kisah-kisah kehidupan. Moga2 catatan di blog ini dapat menjadi panduan, membantu kita untuk muhasabah diri.

KUTIPAN DERMA PALSU PENCEROBOHAN PENGGANAS SULU DI SABAH

Pada saat seluruh masyarakat Malaysia  diselubungi  rasa marah dan bimbang akan kes pencerobohan pengganas Sulu ke atas negeri Sabah, juga kepiluan yang belum reda kerana gugurnya 10 wira bangsa yang berjuang habis-habisan memerangi musuh, ada segelintir orang kita yang tega mengambil kesempatan mengutip derma palsu atas alasan kononnya untuk membantu keluarga mangsa. Kejadian berlaku di hadapan… Read More »

8 HAK PENGGUNA

Salam hujung minggu . Selamat datang & salam persahabatan dihulurkan jika ini adalah kunjungan pertama anda ke sini.. Dalam entri  lepas saya ada menulis tentang di mana & kepada siapa hendak dibuat aduan jika ada yang pernah ditipu atau tertipu dengan perniagaan online serta skim pelaburan yang meragukan. Dah baca ke belum entri tersebut ? Jika… Read More »

CERMIN-CERMINLAH DIRI

Salam, Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang… Dua tiga hari ni saya sibuk sikit dengan kerja, so tak berpeluang nak update blog tiap-tiap hari. Macam mana la blog nak dapat trafik yang banyak kalau camni ye tak ?! Compare dengan blog si peminat teh ni ( agaknye lah…  bcoz refer kat nama… Read More »

PENIPUAN KEWANGAN : Di mana Hendak Mengadu ?

Hai semua ….salam hujung minggu. I’m back…. 😀 heheh Hari ni nak berbicara sikit tentang mentaliti nak cepat kaya tanpa kerja keras dalam kalangan masyarakat kita ( maaf bangsaku sendiri, orang Melayu lah juaranya… ). Siapa yang tak nak kaya kan ? Hidup senang lenang  dalam bungalow mewah, ada 4,5 buah kereta besar Brabus, Bentley etc menjalar di… Read More »