Monthly Archives: January 2013

” ALAHAI BAKAL MENANTU…. “

Kuala Lumpur: “Saya dan ibu Shila masih hidup, masih bernyawa, sekurang-kurang hormatilah kami sebagai orang tuanya. “Kalau Shila mahu kahwin sekali pun, saya walinya, bukan Shaarnaz yang menentukan itu isterinya,” kata Amir Amzah Salleh, 51 atau ND Lala yang juga bapa kepada penyanyi, Shila Amzah, 23.  Jelas sekali itu kekecewaan diluahkan ND Lala membalas kenyataan… Read More »

AMBOI, TINGGI BETUL WANG HANTARAN GADIS MALAYSIA !

Dikatakan bahawa jumlah mahar yang tinggi  diletakkan  ibu bapa para gadis tempatan menjadi punca utama mengapa para jejaka Malaysia lambat kahwin . Sesetengahnya pula memilih untuk terus membujang. Dikatakan juga bahawa faktor ini menjadi salah satu punca yang menyebabkan para jejaka beralih kepada gadis seberang ( Indonesia, Thailand, Rusia  dan sebagainya). Betul ke mahar atau wang hantaran gadis2… Read More »

MURID TAHUN1 DIGONCANG GURU BAHASA INGGERIS ?

Ini berita yang baru kami saya terima baca. Ye lah, hari ni seharian di sekolah. Selepas tamat waktu P & P, sambung dengan mesyuarat 3 dalam 1. Balik rumah sampai jam 3:30 petang. Mandi, sembahyang Zohor, makan & tunggu masuk waktu  Asar pula. Selesai, cepat2 ke sekolah semula kerana ada latihan merentas desa. Menapak dengan… Read More »

BEGINILAH ADAB ORANG KITA

Pagi Sabtu semalam, saya & Mr Hubby pergi ke pasar pagi. Biasalah, mencari stok dapur untuk seminggu. Bila dah masuk kerja, memang tak sempat. Beli bukan main banyaknya…lastly,beli lauk kat kedai jugak. Hi hi hi Semasa berada berdekatan dengan gerai makcik menjual akhbar, saya nampak seorang lelaki muda dalam lingkungan 20 an. Dia asyik membelek-belek akhbar… Read More »

TERIMA KASIH CIKGU FATIMAH

5 hari lepas, satu majlis ringkas menandakan bermulanya gerak gempur Program Kecemerlangan UPSR diselit bersama dalam acara perhimpunan mingguan. Sejambak bunga ungu diserahkan kepada kami cikgu2 mata pelajaran teras, simbolik bagi harapan semua pihak agar UPSR 2013 mampu memberikan lonjakan kepada prestasi dan nama baik sekolah. Alahai,gerun juga dibuatnya. Melihat jambangan bunga ungu di atas… Read More »

CARA PASANG IKLAN LEADERBOARD DI ATAS HEADER BLOG WORDPRESS

Sedikit tip ( huhu kalau boleh dianggap begitulah… ) untuk dikongsi bersama hari ni. Setelah menukar theme blog untuk kesekian kalinya ( disebabkan ada beberapa part yang saya tak berapa berkenan ), timbul pula masalah sebab theme yang dipilih untuk kali ni tak menyediakan ruang untuk menampilkan iklan Nuffnang pada leaderboard. Ha ha, ini blogger memang banyak problem maa…ter over rajin. Kejap2… Read More »

REZEKI, PENGUTIP TIN DAN KUCING TERBIAR

Hakikatnya, rezeki adalah hak Allah. Dia yang berhak menurunkan rezeki kepada sesiapa sahaja yang dikehendakinya…. bila , di mana dan bagaimana. Pada 3 entri yang lepas , ada saya coretkan amalan2 yang boleh diamalkan agar murah rezeki. Pada perkara ke-8  dalam entri itu , ada saya nyatakan bahawa untuk memperoleh rezeki secara mudah lagi berkat, … Read More »

TAMBAH TRAFIK TAMBAH FOLLOWER 2013

Entri ini adalah entri khas sebagai tanda penyertaan saya dalam Segmen 2013 – Tambah Trafik Tambah Follower di blog Blogger HasrulHassan. Moga2 dengan penyertaan ini, akan dapat membantu saya memperkenalkan blog ini kepada lebih ramai pembaca, selain dapat juga membantu menarik trafik pada masa hadapan. Ia juga sebagai tanda sokongan sesama blogger dengan cara saling… Read More »

AMALAN-AMALAN AGAR DIMURAHKAN REZEKI

Salam ” Dengan nama Allah yang Maha Pengasih, lagi Maha Penyayang “ Entri pertama blog ini untuk tahun 2013. Semenjak sesi persekolahan baru dibuka, ruang untuk menulis jadi sedikit terhad. Awal2 persekolahan ni, banyak perkara harus diuruskan. Ertinya memang saya agak  sibuk sedikit. Apapun saya cuba update blog dengan tulisan2 yang bermanfaat untuk kita semua.… Read More »