Monthly Archives: December 2012

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2013

Selang beberapa jam lagi, 2012 akan meninggalkan kita. Umat manusia seluruh dunia, insya-Allah jika dipanjangkan usia  akan sama2 menempuh 2013. Nampaknya  kaum Maya tersilap ramalan. Itulah, lain kali cubalah untuk ambil alih kerja Tuhan…. 😀 Walaupun kat sini hujan renyai-renyai sejak dari pagi lagi, bahang sambutan tetap terasa. Ramai yang sudah berura-ura untuk turut serta… Read More »

CONTEST BERSAMA CIK TOM DAN EXABYTES

Salam semua Sempena tahun 2013 yang bakal menjelang ni,tak teringin ke nak tukar kepada domain sendiri ? Asyik2 dengan domain percuma saja, apa kata tukar kepada self hosted domain yang establish sikit … Semua sudah sedia maklum kan bahawa memiliki domain sendiri ni mempunya lebih banyak keistimewaannya berbanding penggunaan domain percuma. Jika nak, jom cepat2 sertai Contest  Bersama… Read More »

TERENGGANU, KAMI DATANG LAGI

Ehh, macam tajuk filem Istanbul Aku Datang laa pulak. En3 kali ni ini bukan kunjungan jalan2 makan angin macam  orang lain. Ni sebenarnya kisah anak rantau balik kampung. 3,4 kali setahun berulang-alik lah ke sini, ziarah orang tua dan kaum keluarga. Bertolak balik ke sini sebenarnya pagi semalam. Tapi dek kerana letih, ni baru sempat update.… Read More »

JADUAL PEMBAYARAN GAJI KAKITANGAN AWAM TAHUN 2013

Entri marathon yang hendak dikongsikan bersama pada kali ini adalah berkaitan  jadual pembayaran gaji bulanan bagi kakitangan awam untuk tahun 2013. Kalian bolehlah merujuk terus kepada Jabatan Akauntan Negara Malaysia ( JANM) untuk info2 lebih lanjut berkaitan dengan pembayaran gaji melalui : Surat Pekeliling Akauntan Negara Malaysia Bil. 4 Tahun 2012 ( Tarikh & Peraturan Pembayaran… Read More »

IKAN HARUAN KUKUS HALIA

Selamat sejahtera buat semua, Entri kali ni tak ada kaitan langsung dengan blogging atau topik yang seangkatan dengannya. Setelah ditimbang tolak, difikir-fikir dan direnung-renung, maka tuan tanah a.k.a yang empunya blog ni , tak lain dan tak bukan… siape lagi kalau bukan saya sendiri he he he, bermula hari ni  telah diputuskan bahawa akan dimasukkan juga entri… Read More »

TULISLAH BLOG DENGAN GAYA TERSENDIRI

Dianggarkan pada hari ini sahaja terdapat lebih kurang 60 juta blog di seluruh dunia.Pada era blog sebagai medium atau alat  menyampaikan maklumat, di mana terdapat pilihan domain percuma dan berbayar , maka peluang setiap orang untuk bergelar blogger adalah sangat besar dan sangat mudah. Dengan blogspot dan wordpress.com sebagai tapak contohnya, semua orang boleh membina blog dan kemudiannya… Read More »

SYUKUR KENDURI BERKHATAN HAFIY BERJALAN LANCAR

Sudah seminggu lebih rasanya tak menulis sebarang entri baru selepas JAMU UNTUK WANITA & PERSEPSI LELAKI. Hal ni disebabkan saya sedikit sibuk menguruskan majlis kenduri kesyukuran dan berkhatan si Hafiy. Tak pasti sama ada patut ke tidak menulis entri kali ni, kerana ni adalah urusan yang agak personal . Nak cerita lebih2 nanti jadi over exposed… Read More »