Monthly Archives: November 2012

JAMU UNTUK WANITA DAN PERSEPSI LELAKI

Salam petang untuk semua Ya, petang lah masanya waktu sesuai untuk  saya blogging. Itu pun jika tiada apa2 hal yang perlu dibereskan. Waktu pagi memang jangan haraplah. Sepanjang cuti, pagi sehingga ke tengah hari adalah masa untuk mengemas, masak dan sebagainya. Nanti bila masuk kerja semula, mungkin rutin blogging akan beralih ke waktu malam pula. Itu… Read More »

MASALAH KOTAK COMMENT : Cuba ” Disable Plugins”

Yey…..akhirnya masalah kotak comment dapat jugak diselesaikan. Syukur,alhamdulillah ! Cerita masalah kotak komen ni sebenarnya mulanya begini. Pada hari keputusan UPSR keluar iaitu Isnin 19 Nov, saya ada bercadang untuk membuat post atau entri berkaitan keputusan UPSR seluruh negara yang merosot sedikit berbanding 2011. Dalam kepala, saya sudah merangka-rangka apa yang akan saya tuliskan nanti. Jadi,… Read More »

SEMAK STATUS HALAL HOTEL SEBELUM BOOKING

Musim cuti sekolah memang ramai yang merancang percutian bersama keluarga. Lazimnya time-time  macam ni hotel ,homestay, chalet dan sebagainya memang banyak yang full dan caj penginapan biasanya melambung lebih tinggi daripada biasa. Untuk mengelakkan daripada mood percutian  yang tak menyeronokkan akibat masalah tiada tempat atau bilik untuk menginap, maka elok sekiranya survey2  dan buat tempahan atau… Read More »

KENDURI BERKHATAN ZAMAN SEKARANG

Musim cuti sekolah yang panjang begini memang menjadi pilihan ramai ibu bapa untuk melaksanakan satu lagi tanggungjawab terhadap anak lelaki iaitu mengkhatankan mereka sebaik sahaja dirasakan anak2 ini sudah cukup bersedia dari segi mental dan fizikalnya. ‘ Masuk jawi ‘  istilah popular bagi proses berkhatan di beberapa negeri di bahagian utara Semenanjung. Jika dahulunya, sedikit pulut… Read More »

TUKAR TEMPLATE BLOG LAGI

Akhirnya SWIFT BASIC juga yang menjadi pilihan. Sama seperti themes yang saya gunakan untuk blog pertama saya. Apa hal tukar lagi ? Banyak sebab yang kurang menepati kehendak pada themes terdahulu. Fikir-fikirkan balik, perlu tukar lagi. Suke ati saya lah nak tukar ke tak … hehe 🙂 Saya sebenarnya inginkan themes yang pertamanya mesti SEO friendly.… Read More »