Monthly Archives: October 2012

‘GURU’ BLOGGING PERTAMA SAYA

Blogging pun kena berguru. Tapi dek kerana jauhnya saya di sini, sedangkan sifu2 blogger terkenal dok jauh nun di sana, sukar untuk hadiri bengkel2 mereka. Apatah lagi pekerjaan saya tidak memperuntukkan cuti sewenang-wenangnya terutama jika ia melibatkan hal2 di luar bidang tugas… Hehe…. orang kata ‘hendak seribu daya, tak nak seribu dalih…’, insyaAllah, mungkin di… Read More »

BLOGGING PUN KENA BERGURU

Menulis jurnal maya ataupun ringkasnya blog,dengan tujuan yang pelbagai seperti menyuarakan pendapat, mengkritik, merakam catatan peribadi malah sebagai alat promosi perniagaan  sudah menjadi satu trend yang amat digemari pada masa kini. Untuk memastikan blog menjadi alat penyampai yang berkesan dan boleh mempengaruhi pemikiran atau sebarang tindakan , maka menulis blog wajar ada panduan khusus. Personally,… Read More »

KENALI WATAK ANAK KITA

Salam hujung minggu Kisah yang nak saya kongsikan hari ni tak de kaitan dengan bisnes dropship mahupun tips pilih template untuk naikkan rating blog. Walaupun peristiwa ni dah berlaku beberapa minggu lepas, tapi until hari ni saya tak boleh lupa…. Rasa geram  ada,nak ketawa pun ada… Al kisah sorang murid lelaki Tahun 4C, namanya biarlah saya sebutkan sebagai MA… Read More »

PILIHLAH TEMPLATE MESRA SEO

Tadaaa……. Wajah baru blog ni dengan menggunakan Platform. Ok tak ? Since mula publish en3 pertama blog ke-2 saya ni , tak tau dah berapa puluh kali tukar themes gara-gara tak puas hati dengan macam2 perkara seperti layout ,  loading speed dan sebagainya. Boleh menang award  blogger gila themes woo kalau macam ni..  🙂 Biasalah, blogger… Read More »

LANGKAH – LANGKAH MENJADI AGEN DROPSHIP

Dalam dok sibuk buat en3 pasal dropship,termelencong pula ke bab budget 2013. Orang cerita pasai budget, kita pun nyibuk jugak. Haa, tu yang tajuk ni jadi terlangkau pula.So, di sini saya nak kongsikan sikit tentang cara atau step yang perlu diambil untuk menjadi seorang agen dropship. Lepas ni, maybe tak tulis dah tentang dropship. Lagipun semua orang dah faham kan…kalau… Read More »